Dėl projekto „Atverk teatro duris“ spektaklių bilietų - žiūrovų spūstys

Nacionalinio teatrų labdaros projektas „Atverk teatro duris“ sulaukė žiūrovų antplūdžio. Pradėjus dalyti nemokamus bilietus į projekto „Atverk teatro duris“ renginius Ūkio banko filialuose, nuo pat ryto būriavosi eilės norinčiųjų pamatyti projekto spektaklius ir koncertus.

O.Koršunovo vaidinimo „Vasarvidžio nakties sapnas“ bilietai ištirpo per pusdienį, Panevėžio J.Miltinio teatro spektaklio bilietai buvo išdalyti per vieną dieną, Marijampolės teatras po pusantros dienos jau buvo tikras, kad vaidins sausakimšai salei. Po dviejų dienų neliko bilietų į Kauno, Šiaulių teatrų spektaklius.

2010-ųjų sausio 9-17 dienomis 11 Lietuvos teatrų ir kultūros įstaigų atvers duris Lietuvos gyventojams, kurie neišgali lankytis teatruose ar koncertuose - daugiavaikėms šeimoms, senjorams, neįgaliesiems, našlaičiams, studentams, moksleiviams. Pirmąkart Lietuvoje vykstantį nacionalinį teatrų projektą „Atverk teatro duris“ inicijuoja didžiausias Lietuvos kultūros ir sporto mecenatas Vladimiras Romanovas.

„Planuodami projektą „Atverk teatro duris“, tikėjome šios idėjos sėkme, ir vis dėlto toks greitas atsakas iš žiūrovų pusės bei anšlagas atsiimant bilietus mus maloniai nustebino. Šiandien jau žinome, kad teatrai nemokamus spektaklius vaidins pilnoms salėms. Atsiimdami bilietus žmonės teiravosi, kada įvyks šios akcijos tęsinys“, - sakė „Ūkio banko investicinės grupės“ Komunikacijos departamento direktorius Remigijus Jurgelaitis.

Pasak jo, pačią pirmąją bilietų platinimo dieną Ūkio banko filialuose, kur dalijami bilietai, buvo tikras spektaklius norinčių pamatyti žiūrovų antplūdis. R.Jurgelaitis pasidžiaugė, kad didesniusoe miestuose akcijoje dalyvauja ne viena kultūros įstaiga, taigi koncertą ar spektaklį galės aplankyti daugiau socialiai remtinų žmonių.

„Išgirdusi apie nemokamą spektaklį suskubau nueiti pasiimti bilieto ir labai džiaugiuosi, kad suspėjau - pasirodo, O.Koršunovo spektaklis labai populiarus. Esu buvusi mokytoja, šiuo metu pensininkė, ir labai džiaugiuosi, kad galėsiu pamatyti pasaulyje pripažinto mūsų režisieriaus spektalį. Įprastos bilietų kainos man tikrai neįkandamos. Labai norėčiau, kad tokios akcijos nebūtų vienkartinės“, - sakė vilnietė Aldona Krikauskienė.

„Labai nudžiugome išgirdę, kad bilietai į spektaklį išdalyti per keletą dienų. Sutikdami dalyvauti projekte ir rodyti spektaklį socialiai remtiniems žmonėms turėjome nuogastavimų, ar susirinks žiūrovai. Šiandien projektas pranoko mūsų lūkesčius, tikimės pilnos žiūrovų salės ir teatro trupė bus labai laiminga vaidindama žmonėms, kuriems iš tiesų labai reikia teatro ir kultūros“, - sakė Marijampolės dramos teatro direktorius Romualda Kučiauskas.

Per savaitę truksiančią „Atverk teatro duris“ akciją apie 6000 žiūrovų pamatys Lietuvos teatrų spektaklius ir koncertus.

Nuo gruodžio 28-osios pradėti dalyti bilietai daugiavaikėms šeimoms, senjorams, neįgaliesiems, našlaičiams Nuo sausio 4-osios bilietus kviečiami pasiimti po žiemos atostogų sugrįžę moksleiviai ir studentai. 30 proc. visų bilietų bus išdalyta vaikų ir senelių namams ir kitoms socialinėms institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių