Jaunasis prancūzas – klaipėdiečių žaismingos muzikos orkestre

Penktadienį uostamiesčio publikai bus pristatytas penktasis „Žaismingos muzikos orkestro“ projektas, jau drąsiai vadinamas tarptautiniu.

Iš dalies toks jis yra nuo pat pradžios, nes šio renginio siela dirigentas Mindaugas Piečaitis į Klaipėdą kaskart atvyksta iš Vokietijos, o antrajame „Žaismingos muzikos orkestre“ dalyvavo ir amerikietė „pianistė“ Nora (toks katės muzikantės vardas). Tarp kitko, M.Piečaitis neseniai gavo pranešimą, kad jo kūrinys „Catcerto“, kurio premjera įvyko Klaipėdos koncertų salėje pernai birželį, pateko į Guinnesso pasaulio rekordų knygą kaip pirmasis fortepijoninis koncertas katei ir orkestrui.

Šįkart publikos pamėgtas edukacinis projektas dar labiau praplės dalyvių geografiją.

Su Klaipėdos moksleiviais renginyje dalyvaus jaunasis smuiko talentas iš Prancūzijos Léo Pierron-Marillier. 14-metis smuikininkas yra laimėjęs pirmąją vietą ir specialų prizą B.Dvariono konkurse Vilniuje, šiemet pirmuoju prizu apdovanotas tarptautiniame smuikininkų konkurse Vokietijoje. Dabar jis studijuoja Nacionalinėje regiono konservatorijoje Paryžiuje, pedagogės Larissos Kolos klasėje, koncertuoja Prancūzijos festivaliuose, dalyvauja įvairiose šalyse vykstančiose meistriškumo klasėse, kur semiasi patirties pas žymius smuiko pedagogus. Jaunasis prancūzas taip pat kuria muziką.

Kartu su M.Piečaičio diriguojamu ir Mindaugo Bačkaus vadovaujamu Klaipėdos kameriniu orkestru Leo pagrieš C.Saint-Saënso „Intodukciją ir Rondo kapričiouso“.

Atliekant W.A.Mozarto tėvo L.Mozarto „Vaikiškosios  simfonijos“  pirmąją dalį su orkestru muzikuos Hermano Zudermano gimnazijos moksleiviai (mok. Asta Markevičienė). Jaunoji pianistė Emilija Šukytė iš J.Karoso muzikos mokyklos (mok. Vaiva Purlytė) paskambins Kevino Olsono “Rudens baladę” ir “Ištirpusių ledų bliuzą”. Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos moksleivis Paulius Lygnugaris (mok. Jurgis Barakauskas) trombonu pagros Vaclavo Trojano „Varlės romansą“. Programą užbaigs ugningas A.Chačaturiano „Šokis su kardais“ iš baleto „Gajane“ bei originalioji V.Kakhidze’s „Blitz’ Fantasy“.

Koncertą ves Žygimantas Stakėnas, gerai žinomas iš „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ TV laidos.

Renginio metu taip pat bus paskelbti ir apdovanoti piešinių konkurso “Žaismingos muzikos orkestras” nugalėtojai. Konkursui buvo atsiųsti net 187 piešiniai, kurie rengėjus nustebino spalvingumu, muzikalumu ir vaizduote. Piešė ne tik klaipėdiečiai, bet ir vilniečiai vaikai.

Koncertas vyks lapkričio 5 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36).

Bilietai – po 15 Lt, taikomos nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių