Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno menininkų namuose skambės braziliška muzika

2012-11-14 00:42
Kauno menininkų namuose skambės braziliška muzika
Kauno menininkų namuose skambės braziliška muzika / Redo Vilimo (BFL) nuotr.

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) lapkričio 19 d., pirmadienį, 18 val., skambės braziliška muzika, pietų šalių dainos bei originalios kompozicijos. Dalyvaus braziliškojo „Grammy“ laimėtojas gitaristas Danielis Marquesas (Brazilija), virtuoziškai saksofonu ir fleita grojantis Rodrigo Ursaia (Brazilija) ir džiazo vokalistė Indrė Jurgelevičiūtė (Lietuva).

Braziliška muzika greitai susirado deramą vietą ne tik džiazo pasaulyje, bet ir daugelio pasaulio šalių muzikos gerbėjų širdyse. Svajingoje ir uždegančioje braziliškoje muzikoje jungiasi bosanovos (bossa nova arba jazz samba), braziliško džiazo, sambos stiliai. Samba laikoma viena iš populiariausių Brazilijos kultūros raiškų, ji tapo Brazilijos nacionalinės tapatybės simboliu. Iš portugalų kalbos veiksmažodžio „sambar“ kilęs žodis „samba“ reiškia „šokti pagal ritmą“. Ritmo išskirtinumas ir užburianti magija aprėpia stulbinančių Brazilijos paplūdimių bei nuotaikingų brazilų meilę, grožį ir laimę.

Apie atlikėjus:

Danielis Marguesas (septynstygė gitara) yra atlikėjas bei kompozitorius, pasižymintis unikalia grojimo technika, paremta perkusiniais elementais. 2010 metais jis tapo braziliškojo „Grammy“ laimėtoju ir šiuo metu yra vienas iš labiausiai savo šalį reprezentuojančių jaunosios kartos gitaristų.

Rodrigo Ursaia (saksofonas, fleita) yra muzikantas, pasižymintis virtuoziška technika ir ilgamete muzikine patirtimi, pasirodęs žymiausiose džiazo muzikos scenose bei festivaliuose.

Indrė Jurgelevičiūtė (vokalas) Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje baigė džiazo vokalo magistro studijas. Metus mokėsi Roterdamo konservatorijoje World Music skyriuje.

Indrė yra universali muzikantė, atliekanti džiazo, folk, akademinę ir pop muziką bei aktyviai koncertuojanti su įvairių stilių ansambliais Lietuvoje bei svečiose šalyse. Šiuo metu ją galima išgirsti su grupėmis „The Ditties“, tarptautine grupe „Merope“, „Baisios Stygos“, „Tribute to Pupini Sisters“, „Atalyja“, „Cikados“, „The Schwings“.

Su įvairiais projektais Indrė yra pasirodžiusi „Vilnius Jazz“, „Klaipėda Jazz“, „Birštonas Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, „NOA trumpametražės operos“, „Suklegos“, „Mėnuo Juodaragis“, „Regeneratorius“, „SurSadhana“, „OneNight Dance“ ir daugelyje kitų festivalių. Su Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestru atliko etninio vokalo partiją Karlo Jenkinso „Stabat Mater“ pastatyme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų