Pereiti į pagrindinį turinį

Lėlių teatro kūrėjos parodoje – lėlių ir lėlininkų fotoportretai

2010-10-22 03:21
Lėlių teatro kūrėjos parodoje – lėlių ir lėlininkų fotoportretai
Lėlių teatro kūrėjos parodoje – lėlių ir lėlininkų fotoportretai

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje pirmadienį duris atvers Jūratės Januškevičiūtės fotografijų paroda „Kartu ir šalia...“.

 „Gimiau  XX amžiaus  viduryje Klaipėdos mieste. Aš – lėlių teatro  žmogus. Jau 33 metus dirbu lėlių teatre. Esu dailininkė, lėlių teatro režisierė, dramaturgė. Parodose Lietuvoje ir užsienyje dalyvauju nuo 1980-ųjų. Surengiau penkias autorines dailės darbų ir tris fotografijų parodas. Fotografuoju nuo ankstyvos paauglystės, bet daugelis fotografijų taip ir liko negatyvuose. Vėl aktyviau  fotografuoti pradėjau  prieš 12 metų“, – pasakojo autorė.

Ir pridūrė, kad šioje parodoje matysime fotografijas iš dviejų jos ciklų.  Nes pradžioje savo parodinę kelionę pradėjo ciklas „Lėlių portretai“, o dabar prie jo prisijungė ir fotografijos iš ciklo „Lėlininkų portretai“.

„Lėlininkai – tai žmonės, be kurių lėlės taip ir liktų negyvos. Tai jie, lėlininkai, įkvepia joms gyvybę, taip atsiranda bendras kūrinys – lėlių teatro spektaklis. Jo kūrime dalyvauja daug žmonių – dramaturgai, dailininkai, režisieriai, kompozitoriai, aktoriai, butaforai. Į juos žvelgiu su didžiule pagarba ir meile“, – tvirtino J.Januškevičiūtė.

Parodos atidarymas – spalio 25 d. 18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9). Ten J.Januškevičiūtės lėlių ir lėlininkų fotoportetus bus galima apžiūrėti visą mėnesį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų