„Megamaindas“ užkariavo Š.Amerikos kino teatrus

Gruodžio viduryje Lietuvoje startuosiantis lietuviškai dubliuotas animacinis filmas „Megamaindas“ (orig. “Megamind”) tapo Šiaurės Amerikos kino teatrų lyderiu.

Naujausias kino studijos „DreamWorks“ animacinis 3D filmas per pirmąjį lapkričio savaitgalį sulaukė didžiausio Amerikos kino žiūrovų dėmesio.

Jeigu paskaičiuotume ne filmo uždirbtus milijonus, o kai kuriuos kitus skaičius, tai animaciniame filme „Megamaindas“ galėtume priskaičiuoti per milijoną animatorių pieštų ir kompiuterių sugeneruotų skirtingų animacinių veikėjų.

Vien scenoje, kurioje atidengiama didžiausio Megamaindo priešo Metromeno statula minia susidaro iš daugiau kaip 58 tūkstančių žmonių. Mieste važinėja per 120 tūkstančių automobilių. Žmonės ir automobiliai skiriasi priklausomai nuo to, kokioje miesto zonoje jie yra – pramoniniuose rajonuose važinėja visai kitokie automobiliai, nei nuosavų namų kvartaluose.

Metrosičio miestas kartu su 90 tūkstančių pastatų ir gatvių kompiuterio kietajame diske užėmė 1 TB (1024 GB) vietos. Būtų buvę neįmanoma sukurti visų Metrosičio pastatų, jeigu ne specialiai tam sukurta programinė įranga, pavadinta „City System“, kuri automatiškai „užaugino“ visus nestandartinius pastatus. Metrositis turi net veikiantį greitkelių tinklą, o miesto bokštas yra 3172 pėdų (966 metrų) aukščio, tai yra 455 pėdomis arba beveik 139 metrais aukštesnis negu aukščiausias pasaulio pastatas, dangoraižis „Burj Khalifa“ Dubajuje.

Ir pabaigai, prie įspūdingų skaičių, reiktų paminėti, kad animacinio personažo Metromeno bicepso skersmuo yra 25 coliai (arba 63,5 centimetro) – šis bicepsas yra didesnis net už paties Arnoldo Schwarzeneggerio, kai jis buvo karjeros viršūnėje.

Lietuviškai dubliuotas animacinis filmas „Megamaindas“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti gruodžio 17 dieną.


Šiame straipsnyje: Megamaindas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių