A. Šemberienė: „Mokykloje iš manęs tyčiodavosi, nes buvau apkūni“

„Mokykloje nevalgydavau iki alpulio, nes man buvo gėda. Mane vadino storule, „kriukse“. Apie vidurinėje patiriamas patyčias nežinojo net mano tėvai, buvo nepatogu apie tai pasakoti“, - pasakojo renginių organizatorė Agnė Šemberienė.

Kaip teigia pati Agnė, prabilti apie patirtas patyčias ją skatina planai susilaukti dar mažiausiai dviejų vaikų. „Aš planuoju gyventi tik Lietuvoje ir susilaukti dar bent dviejų vaikų, tačiau nenoriu, kad mano atžalos augtų tokioje visuomenėje, ir patirtų tai, ką patyriau aš, bei ką išgyvena dabartiniai moksleiviai. Šiuo metu auginu mokyklinio amžiaus sūnų, kuris jau dabar sulaukia pastabų, esąs per „kūdas“. Ko gero, tik Lietuvoje tokie itin aukšti standartai, kad jei bent kiek nukrypsti nuo normos, pradedi kliūti aplinkiniams“, - jausmingai aiškino A. Šemberienė.

Laidos metu bus priminta ir kone prieš mėnesį visoje šalyje nuskambėjusi istorija, kuomet įtariama kad neištvėręs klasiokų patyčių nusižudė septyniolikmetis. Tuomet laidos „Valanda su Rūta“ rengėjai skyrė specialią laidą, kurioje pirmą kartą viešai prabilo ne tik iš gyvenimo pasitraukusio moksleivio tėvai, tačiau ir mokyklos direktorė Irena Vincekienė.

„Po laidos sulaukėme daugiau nei šimto laiškų ir keliasdešimties skambučių iš visos Lietuvos. Tokio atgarsio dar nėra buvę, tad tiesiog privalėjome filmuoti laidos tęsinį“, - teigia laidos „Valanda su Rūta“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. Moteris taip pat teigia, kad ją, kaip ir visą laidos kūrybinę komandą, tiesiog pribloškė įvykiai, nutikę pasirodžius laidai eteryje.

„Jau kitą dieną į mokyklą buvo kviečiama policija, mat buvo žiauriai tyčiojamasi ir grasinama kitai tos pačios mokyklos moksleivei. Tuo tarpu mokyklos direktorė, sulaukusi raštiško miesto valdžios pasiūlymo atsistatydinti „tempė“ iki paskutinės dienos“, - stebėjosi R. Mikelkevičiūtė.

"Valanda su Rūta" - ketvirtadienį, 19.40 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių