Pereiti į pagrindinį turinį

1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja

2009-07-18 15:18
1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja 1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja 1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja 1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja 1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja 1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja 1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja 1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja 1000 km lenktynės: vaikai irgi lenktyniauja

Šiandien vėlai vakare pasibaigsiančios tradicinės, dešimtosios „Omnitel 1000 km. lenktynės“ į savo verpetą įtraukia ir mažą, ir jau įgijusį gerokai didesnę gyvenimo patirtį.

Kol tėveliai pasinėrę į didžiųjų lenktynių peripetijas, jų atžalos irgi turi juos itin sudominusį užsiėmimą. Tai pirmą kartą šalia lenktynių trasos Lietuvos automobilių kelių direkcijos kartu su jaunųjų kelininkų klubu „Kelelis“ iniciatyva įrengta elektromobilių trasa mažiesiems, kuri, kaip jau spėjo įvertinti daugelis į ją savo atžalas atvedusių tėvelių, taps tikru pirmuoju saugaus eismo pradžiamoksliu.

Ši trasa - tai sumažintas, miniatiūrinis gatvės su žiedine sankryža, veikiančiais šviesoforais ir visais būtinais kelio ženklais maketas. Čia vaikai gali vairuoti elektromobilius nemokamai, o geriausiai įveikusių šį maršrutą laukia ir Kelių direkcijos išleista, saugaus eismo pradmenų ugdymą skatinanti knygelė „Saugiai į mokyklą, saugiai į namus“ ir kiti paskatinamieji prizai.

„Manau, kad šis projektas, skatinantis nuo mažumės diegti saugaus elgesio kelyje taisykles, tapo tikra eismo įgūdžių ugdymo priemone, nes vasara - tinkamiausias laikas priminti vaikams, ko jie mokėsi mokykloje ir ką primiršo, pasinėrę į vasaros atostogų malonumus, - sako Kelių direkcijos eismo saugumo skyriaus vedėjas Egidijus Skrodenis.

Siurprizas mažiesiems - tai tik viena lenktynes Palangoje rengiančio UAB „Promo Sportas“ saugaus eismo priemonių skatinimo komplekso priemonių, kurį rengėjai siūlo glaudžiai bendradarbiaudami su Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerija bei šalies Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Lenktynių dienomis trasos prieigose žiūrovams sudaryta  galimybė išbandyti saugos diržų ir automobilio virtimo simuliatorius, kuriuos įrengė VĮ „Automagistralė“ specialistai, bei pajusti kuo gręsia pražūtingas saugos diržų ignoravimas arba kokie jausmai patiriami virstant automobiliui.

Kaip ir anksčiau platinami specialiai šia proga išleisti įvairūs lankstinukai, skirti saugaus eismo propagavimui ir skatinantys į šią problemą atkreipti dėmesį absoliučiai visus eismo dalyvius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų