Pereiti į pagrindinį turinį

Aktorius Hugh Jackmanas nebara savo vaikų

2011-09-20 17:27
Aktorius Hugh Jackmanas nebara savo vaikų
Aktorius Hugh Jackmanas nebara savo vaikų / Scanpix nuotr.

Australas aktorius Hugh Jackmanas ir kanadietis režisierius Shawn Levy vos įsibėgėjus fantastinės veiksmo dramos „Grūdintas plienas“ (orig. „Real Steel“, 2011) reklamos kompanijai, vis dažniau prabyla galvojantys apie juostos tęsinį ir teigia, jog filmo likimas priklausys nuo pirmosios dalies sėkmės.

Filmo kūrėjai užsimena, jog antrojoje dalyje neturėtų trūkti blogų personažų ir dar daugiau veiksmo bei specialiųjų efektų, o scenarijus nupasakos tamsiąją robotų kovų pusę, tačiau daugiau būsimo tęsinio detalių režisierius S.Levy kol kas neatskleidžia.

Spaudos konferencijos metu aktorius H.Jackmanas pasakojo, jog pamilo savo įkūnijamą personažą – buvusį boksininką Čarlį ir mielai suvaidintų jį dar kartelį, tad net neabejojama, jog kuriant juostos tęsinį vyras į filmavimo aikštelę grįžtų darsyk.
Abu vyrai, tėvystės džiaugsmą patiriantys ir realiame gyvenime (H.Jackmanas – dviejų,  o S.Levy – keturių vaikų tėvas), kurdami „Grūdintą plieną“ stengėsi įkvėpti filmui šeimos dvasią.

H.Jackmanas, dievinantis savo vaikus ir negalintis išsiskirti su jais ilgiau kaip dviem savaitėms, šiame veiksmo filme įkūnijo Čarlį, kurį sunku būtų pavadinti pavyzdingu tėvu.

Aktorius tvirtina, jog įdomu vaidinti blogą vyruką: „Auklėjimo sumetimais kartais tikrai noriu juos išbarti ir gerai pamokyti savo vaikus, tačiau laikau liežuvį už dantų ir tvardausi.

O čia, filmavimo aikštelėje, ištisus tris mėnesius galėjau daryti ką noriu – šūkauti, bartis ir vaidinti labai blogą tėtį – argi ne puiki terapija?“ – juokėsi aktorius H.Jackmanas.

Neįtikėtinai charizmatišką ir talentingą pradedantį 12-metį aktorių Dakota Goyo, suvaidinusį Čarlio sūnų Maksą, filmo komanda atrado atsitiktinai. Vaidmeniui tinkančio kandidato kūrėjai tikino ieškoję praktiškai visuose žemynuose.

„Žinojau, jog reikia ypatingo berniuko, kuris būtų talentingas, degtų vidine energija bei spinduliuotų charizmą“, - pasakojo režisierius S.Levy. „Kai pamačiau Dakotos veidą dideliame ekrane ir pradėjome bandomuosius filmavimus su juo ir Hughu, supratau, kad tas vaikis ypatingas. Įsimylėjau jį vos pamatęs“, - tvirtino filmo „Grūdintas plienas“ režisierius ir pridūrė, jog berniukas pakerėjo filmavimo grupę ir su patyrusiu aktoriumi H. Jackmanu vaidino kaip lygus su lygiu.

Aktorius H.Jackmanas tvirtina, jog specialiųjų efektų požiūriu „Grūdintas plienas“ –  pats įspūdingiausias filmas, kuriame jam teko filmuotis, o didžiausią įspūdį vyrui paliko tikri, milžiniško dydžio robotai. Filmo režisierius S.Levy pasakojo, jog kuriant robotus buvo panaudota speciali motion capture technologija, naudota filmuojant „Įsikūnijimą“ (orig. „Avatar“, 2009), kuri padėjo „atgaivinti“ milžiniškus metalinius robotus.

„Motion capture – tai kompiuterinis žmogaus judesių atkartojimas, naudotas robotų kovų scenose. Tose scenose, kai plieniniai milžinai tiesiog stovi ir beveik nejuda, mes naudojome tikrus geležinius robotus“,- pasakojo S.Levy ir pritarė aktoriui H.Jackmanui, kiekviename interviu pasakojančiam, jog robotai buvo įspūdingiausia juostos filmavimo dalis.

Filmas, papasakosiantis kupiną veiksmo istoriją apie robotų kovas bei tėvo ir sūnaus santykius, Lietuvos kino sales šturmuoja jau nuo lapkričio 4 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų