Pereiti į pagrindinį turinį

„Akvariumas II“: intriguojantys menininkų eksperimentai vandens tema

2003-07-25 09:00

ŠIANDIEN

„Akvariumas II“: intriguojantys menininkų eksperimentai vandens tema

Šiandien 16 val. Klaipėdos dailės parodų rūmai ir Baroti galerija visus meno gerbėjus kviečia į naujos parodos, dedikuotos Jūros šventei, atidarymą (adresas - Aukštoji g. 3).

Šį kartą čia bus pristatyta jau antroji projekto „Akvariumas“ paro-da. Pirmoji tose pačiose erdvėse startavo lygiai prieš dvejus metus. “Akvariumas II” tam tikra prasme – projekto tąsa. Šiemetinė paroda vėlgi įsilies į Klaipėdos miesto Jūros šventės sūkurį ir yra dedikuota jai. Pirmą kartą tokio pobūdžio paroda buvo surengta 2001-aisiais ir sulaukė didelio menininkų bei paprastų klaipėdiečių ir miesto svečių susidomėjimo. Kaip minėjo pats šio projekto idėjos autorius ir parodos kuratorius dailininkas Isroildžonas Barotis, – tai eksperimentinių menų paroda. Čia menininkams suteikiama visiška eksperimentavimo laisvė. Ir kuo daugiau joje bus drąsos bei intrigos, tuo geriau.

Šįsyk parodoje dalyvauja per dešimt skirtingų menininkų su įvairios stilistikos darbais. Žiūrovai galės pažvelgti, kaip vandens tema eksperimentuoja vilniečiai Tadas Gutauskas, Vytautas Pakalnis, Arvydas Ališanka, Laura Luišaitytė, klaipėdietis Algis Kliševičius ir kiti. Taip pat šioje parodoje bus du dailininkai iš Estijos: Kai Kaljo pristatys videoinstaliaciją, o Ruth Huimerind – fotografijas.

„Akvariumą II“ Baroti galerijoje ir gretimoje Klaipėdos dailės paro-dų rūmų pirmojo aukšto salėje bus galima apžiūrėti iki rugpjūčio 13 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų