Pereiti į pagrindinį turinį

„ArtVilnius‘16“ mecenatas savo kolekciją papildė net 7 meno kūriniais

2016-06-13 06:48
DMN inf.

Meno mugės „ArtVilnius‘16“ atidarymo ceremonijos metu ištartas renginio mecenato advokatų kontoros „Cobalt“ pažadas įvykdytas.

Ypatingą dėmesį jauniesiems menininkams skirianti advokatų kontora, kasmet skirianti 1000 eurų premiją geriausiam jaunajam menininkui, šį kartą „ArtVilnius'16“ įsigijo net septynis skirtingų kartų atstovų meno kūrinius.

Visi darbai ketvirtus metus meno mugę remiančio mecenato kolekcijai buvo pasirinkti intuityviai, norint bent truputį atskleisti skirtingą Lietuvos meno panoramą, o taip pat – siekiant paskatinti jaunuosius kūrėjus. „Kasmet ši meno mugė vis labiau auga ir plečiasi, tampa vis ryškesniu meno įvykiu. Džiugina ne tik tai, kiek daug galime pamatyti šiandien, bet kiek daug turime potencialo rytdienai. Mugėje tarp gausybės žinomų ir pripažintų kūrėjų vardų – nemažai ir daug žadančių jaunųjų menininkų”, – teigė advokatų kontoros „Cobalt” vadovaujantis partneris Lietuvoje Irmantas Norkus, atidarymo dieną davęs pažadą mugėje nusipirkti bent vieną „ArtVilnius'16“ jaunojo menininko kūrinį.

Kolekcijoje – ir ryškūs darbai, ir ramus kūrinių koloritas

„ArtVilnius'16” mugės mecenatas įsigijo net septynis meno kūrinius. Kaip teigia I. Norkus, „Cobalt“ kolekciją norėta papildyti ne tik jaunojo menininko, bet ir skirtingų kartų atstovų darbais. Iš jaunosios kartos jis išsirinko mobilios galerijos „The Rooster gallery” pristatytą menininkės Vitos Opolskytės tapybos darbą „32 kartus”. Ši jaunoji menininkė apdovanota ne vienu prizu, tarp kurių ir antroji vieta konkurse „Jaunojo tapytojo prizas‘15 “. „V.Opulskytė yra labai perspektyvi jaunosios kartos atstovė, turintį savitą braižą. Išsirinkome būtent šį darbą dėl jo kontekstualumo, kuris atsiskleidžia per įdomiai keliuose paveikslo planuose supintose laiko linijose. Tarsi kūrinys kūrinyje. Patiko ir ramus darbo koloritas”, – savo pasirinkimą komentavo I. Norkus.

Iš viduriniosios kartos menininkų mugės mecenatas pasirinko muzikalius ir spalvotus Kristinos Norvilaitės grafikos kūrinius – lino raižinius „Mūsų choras labai gražus” ir „Aš groju ir dainuoju”. Galerijoje „Kunstkamera” I. Norkus įsigijo keturis Lietuvos dailės klasiko Lino Katino grafikos darbus iš ciklo „Oranžinė serija”. Ryškūs, cinkografijos technika sukurti kūriniai – smagi atsvara ramiam jaunosios menininkės V.Opulskytės darbo koloritui. Pasak I. Norkaus, L. Katino darbai jį patraukė stipria menininko pasaulėžiūra, pasitikėjimu ir su niekuo nesupainiojamu braižu.

„Manau, kad visi turime investuoti į meną. Šiandien savo kolekciją papildėme 7 meno kūriniais, bet tai tikrai ne paskutinis meno pirkinys, nes laukia dar ne viena ateities „ArtVilnius” mugė”, – sako I. Norkus.

Pagalba kūrybinių idėjų įgyvendinimui

Kasmet mugės mecenatas apdovanoja ir geriausią jaunąjį meno mugės menininką (iki 35-erių metų) ir skiria jam 1000 eurų premiją. Ji yra skirta padėti jauniesiems talentams jų kūrybinio kelio pradžioje.

„Manome, kad mūsų paskatinimas yra puiki investicija ir pagalba jauniems ir dar neatrastiems talentams įgyvendinti net pačias keisčiausias idėjas bei padės kurti progresyvią visuomenę ir paskatins kultūrinį progresą. Mūsų jaunieji menininkai yra mūsų ateitis, tad juos turime paskatinti jau dabar kurti didelius darbus ir turime jiems padėti kloti pamatus rytojui”, – teigia I. Norkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų