Pereiti į pagrindinį turinį

„Aukso paukštė” atskriejo į pamarį

2008-03-14 09:00

„Aukso paukštė” atskriejo į pamarį

Lietuvos liaudies kultūros centro įsteigtomis „Aukso paukštėmis“ kovo 11-osios išvakarėse Vilniuje, Vidaus reikalų ministerijos rūmuose, apdovanoti geriausi 2007 metų mėgėjų meno kolektyvai bei jų vadovai. Tarp laureatų – du kolektyvai iš Klaipėdos krašto.

Geriausia suaugusiųjų šokių grupe pripažinta Nidos turizmo informacijos ir kultūros centro „Agila“ vyresniųjų šokių grupė „Kalnapušė“ ir jos vadovė Rasa Norvilienė. Vaikų ir moksleivių grupėje laurus nuskynė Šilutės Žibų pradinės mokyklos jaunučių liaudiškų šokių grupė „Žiburėlis“ ir jos vadovė Regina Puodžiuvienė.

Įspūdingame laureatų koncerte Vilniuje abi pamario krašto šokių grupės susijungė bendram šokiui „Sūpuoklėlės”, kuris sulaukė daugiausiai žiūrovų ovacijų. Šį suaugusiųjų ir vaikų šokį, sukurtą choreografės Laimutės Kiselienės, platesniam žiūrovų ratui ketinama parodyti Nidoje, vasaros sezono atidarymui skirtame festivalyje.

Nidiškių „Kalnapušės” vadovė R.Norvilienė šešerius metus šokančio ir aktyviai koncertuojančio kolektyvo sėkmę įvardijo taip: „Mes nuolat ieškome ne tik savitumo, bet ir naujovių, kurių neturi kiti kolektyvai”.

„Kalnapušei“, pasak specialistų, yra pavykę pasiekti savotiško santūrumo, taip būdingo Mažosios Lietuvos gyventojų charakteriui. Jų laikysena scenoje yra solidi, o šypsenos – tarsi užslėptos. Būtent šį savitą etninį regioną savo šokiais ir apranga reprezentuoja „Kalnapušė“, kurioje šoka išskirtinai nidiškiai, daugiausiai – šeimyninės poros.

Šokio įspūdį neretai sustiprina „Kalnapušei“ talkinantys du kiti ryškūs nidiškių kolektyvai – folkloro ansamblis „Giedružė“ ir kapela „Joldija“, šventiniame koncerte sostinėje kartu atlikę įspūdingą „Stinta pūkį“, „Prie jūrų marių“, „Rusnietį“.

„Kalnapušė“ jau yra dalyvavusi daugelyje ryškiausių šalies renginių, televizijų projektuose, Birštone pelniusi konkurso „Pora už poros“ laureatės vardą, lietuvių šokio meną garsinusi Vokietijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Rusijoje, JAV.

Šiuo metu kolektyvas ruošiasi dar vienai atsakingai kūrybinei kelionei – Lietuvai atstovaus tryliktojoje Pasaulio lietuvių šokių šventėje Los Andžele, JAV.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų