Pereiti į pagrindinį turinį

A.Warholo paveikslas "Šešiolika Džekių" parduotas už 20,4 mln. dolerių

2011-05-11 12:49
A.Warholo paveikslas "Šešiolika Džekių" parduotas už 20,4 mln. dolerių A.Warholo paveikslas "Šešiolika Džekių" parduotas už 20,4 mln. dolerių A.Warholo paveikslas "Šešiolika Džekių" parduotas už 20,4 mln. dolerių A.Warholo paveikslas "Šešiolika Džekių" parduotas už 20,4 mln. dolerių A.Warholo paveikslas "Šešiolika Džekių" parduotas už 20,4 mln. dolerių A.Warholo paveikslas "Šešiolika Džekių" parduotas už 20,4 mln. dolerių

JAV avangardinio meno kūrėjo Andy Warholo drobė "Šešiolika Džekių" (Sixteen Jackies), vaizduojanti nužudyto Jungtinių Valstijų prezidento Johno F.Kennedy žmoną Jacqueline, antradienį buvo parduota už 20,4 mln. dolerių (49,2 mln. litų) "Sotheby's" aukcione Niujorke.

Šilkografijos technika akriliniais dažais nutapytas paveikslas, kurio drobėje išdėstyti 16 Jacqueline Kennedy atvaizdų, buvo parduotas solidžiame, tačiau neįspūdingame aukcione, kuris vyko sausakimšoje "Sotheby's" salėje. Paveikslas buvo nupirktas už kainą, kuri buvo viena iš mažesnių, skelbtų išankstinėse prognozėse.

Tuo tarpu šiuolaikinio Amerikos meno kūrėjo Jeffo Koonso porcelianinė skulptūra "Rožinė pantera", vaizduojanti pusnuogę šviesiaplaukę, apkabinusią garsų animacinių filmų personažą, buvo parduotas už 16,8 mln. dolerių (40,5 mln. litų), nors prognozuota, kad jos kaina gali siekti 20-30 mln. dolerių.

Šiame aukcione tarp brangiausiai parduotų kūrinių daugiausiai buvo A.Warholo darbų. Jo paveikslas "Šešėlis - Raudona" (Shadow - Red) parduotas už 4,8 mln. dolerių (11,6 mln. litų), o ši kaina gerokai viršijo prognozuotąją (700-900 tūkst. dolerių). Šilkografijos "Apskrita Džeki" (Round Jackie) aukcionas atitiko ekspertų prognozes: paveikslas buvo nupirktas už 3,7 mln. dolerių (8,9 mln. litų), o žinovai iš anksto buvo paskelbę, kad jo tikėtina kaina - 3-4 mln. dolerių.

Antradienio vakarą vykusiame aukcione šiuolaikinio meno kūrinių parduota už iš viso 128 mln. dolerių (308,7 litų).

Aukcionų namų "Sotheby's" varžovai "Christie's" šiuolaikinio meno darbus Niujorke pardavinės trečiadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų