Ciuriche rasti A. de Saint-Exupery piešiniai „Mažajam princui“

Šveicarijos šiaurėje rasti iki šiol specialistams nežinomi prancūzų rašytojo Antoine'o de Saint-Exupery (Antuano de Sent Egziuperi) piešiniai jo knygai „Mažasis princas“ (Le Petit Prince), praneša žiniasklaida.

Aplanke su eskizais, be kita ko, rasti piešiniai, vaizduojantys mažąjį princą ir lapę, taip pat dramblį prarijęs smauglys. 

Eskizai piešti tušu ir tapyti akvarele. Ant piešinių nėra datos, tačiau ekspertai įsitikinę, jog tai vienos ankstyvųjų knygos autoriaus iliustracijų.  

Aplankas su šiais ir kitais A. de Saint-Exupery darbais buvo rastas saugykloje senovinėje pilyje Ciuriche. Jos savininkas – praėjusiais metais miręs verslininkas ir kolekcininkas Bruno Stefanini (Brunas Stefaninis). 

Kaip praneša vietos žiniasklaida, B. Stefanini šiuos eskizus įsigijo prieš maždaug tris dešimtmečius Šveicarijoje.

„Mažasis princas“ pirmą kartą buvo išleistas 1943-aisiais Niujorke. Knyga buvo iliustruota paties A. de Saint-Exupery piešiniais. Ji buvo išversta į daugiau nei 300 kalbų.

Leidžiant šią knygą panaudoti jos autoriaus piešiniai saugomi Niujorko bibliotekoje „Morgan Library“.  

B. Stefanini įsteigto fondo, prižiūrinčio jo sukauptą meno kūrinių kolekciją, atstovai ketina susisiekti su biblioteka ir pranešti jai apie radinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių