Pereiti į pagrindinį turinį

C.Zetai-Jones ir B.Kwoukui įteikti garbingi Britų imperijos apdovanojimai

2011-02-25 17:45
C.Zetai-Jones ir B.Kwoukui įteikti garbingi Britų imperijos apdovanojimai
C.Zetai-Jones ir B.Kwoukui įteikti garbingi Britų imperijos apdovanojimai / DMN archyvo nuotr.

Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis princas Charlesas ketvirtadienį per ceremoniją Bakingemo rūmuose įteikė Holivudo aktorei Catherine Zeta-Jones ir "Rožinės panteros" žvaigždei Burtui Kwoukui garbingus Britų imperijos apdovanojimus.

"Oskaro" laureatė C.Zeta-Jones, kuriai buvo suteiktas Britų imperijos II-ojo laipsnio ordino kavalieriaus titulas, per ceremoniją kalbėjo apie džiaugsmą, kurį jaučia galėdama atsiimti šį garbingą apdovanojimą kartu su vyru Michaelu Douglasu, įveikusiu gerklės vėžį.

"Man nepaprastai svarbu, kad esu čia su savo šeima ir buvau taip pagerbta - jaučiuosi labai emocingai, veikiau, turėčiau pasakyti, nervingai", - sakė britų aktorė.

"Dėl galimybės dabar pasidžiaugti tuo su manimi Michaelui buvo verta sustiprėti", - pridūrė ji.

M.Douglasas, kuris neseniai paskelbė įveikęs vėžį ir atsikratęs auglio, atrodė sulysęs.

41 metų C.Zeta-Jones vaidino virtinėje didžiulio populiarumo sulaukusių filmų, tarp jų Steveno Soderbergho juostose "Narkotikų kelias" ir"Oušeno dvyliktukas", taip pat "Spąstuose".

2002 metais C.Zeta-Jones už kabareto dainininkės Velmos Keli vaidmenį miuzikle "Čikaga" laimėjo prestižinį "Oskaro" apdovanojimą.

Britų imperijos II-ojo laipsnio ordino kavalieriaus titulas aktorei suteiktas už nuopelnus kino pramonei ir darbą renkant lėšas labdaros tikslais.

2006 metais C.Zeta-Jones sugrįžo į gimtąjį Velsą dalyvauti vaikų ligoninės statybų pradžios ceremonijoje. Aktorė padėjo rinkti lėšas šios ligoninės statyboms ir tapo jos globėja.

B.Kwoukui, kuris "Rožinėje panteroje" atliko prancūzų policijos inspektoriaus Kliuzo tarno Kato vaidmenį, ketvirtadienį už nuopelnus dramai buvo įteiktas Britų imperijos ordinas.

80 metų aktorius, kuris gimė Didžiojoje Britanijoje, tačiau iki 17 metų augo Šanchajuje, sakė, jog princas Charlesas įteikdamas jam apdovanojimą prisipažino, jog yra "Rožinės panteros" gerbėjas.

"Jis sakė, jog kai apninka niūrios nuotaikos, jis žiūri "Rožinės panteros" filmą ir pasijunta geriau", - sakė B.Kwoukas.

B.Kwoukas, kuris per savo ilgą karjerą kine suvaidino daugybėje filmų, įskaitant tris juostas apie superagentą Džeimsą Bondą, išgarsėjo 1964 metais, kai pasirodė pirmajame filme apie inspektorių Kliuzo "Šūvis tamsoje".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų