Pereiti į pagrindinį turinį

Dailininkai – Neringos gimtadieniui

2007-11-23 09:00

Dailininkai – Neringos gimtadieniui

Neringos 46-ajam gimtadieniui - 46 Nidos vaizdai - su tokia intencija Nidos turizmo informacijos ir kultūros centre „Agila“ atidaryta tapybos paroda „Nida dailininkų akimis“.

Tapytojas Saulius Kruopis parodai atrinko 21 dailininko darbus iš tapybos plenero „Nidos ekspresija“ kolekcijos. Pasak plenero organizatoriaus, pusė paveikslų nutapyti šiemet, kita pusė atkeliavo iš dailininkų asmeninių kolekcijų.

Atsitiktinai ar ne, tačiau parodos įspūdingiausia dalimi, jos šerdimi tapo vyresniosios kartos tapytojo Romualdo Kuncos šešios drobės, turinčios neabejotinai išliekamąją vertę: „Senieji Nidos žvejai Pileikis ir Pugelis“ (1962), „Nidos žvejas M.Engelinas“ (1960), „Miškininkas G.Dikšas“ (1983), „Regata Nidoje 1957“ (2005), „Nidos architektūros motyvas“ (2005), „Žiema Nidoje“ (2005).

„Laimė, kad dar galėjau pagauti senosios Nidos dvasią. Tai buvo tapyba iš meilės žmonėms, kurie buvo nuostabūs savo vidumi. Dabar tokių žmonių Nidoje nebesutiksi – visi susiniveliavę“, - parodos atidaryme kalbėjo R.Kunca, nuo 1957-ųjų tapantis Nidą.

Dailininkas buvo laimingas parodoje galėjęs sutikti vieną dvasingąjį savo paveikslo herojų – Nidos girininką Gediminą Dikšą.

Neringos temą gražiai atskleidė kito Nidos tapybos veterano Rimto Tarabildos paveikslai „Praeities kurėno nostalgija“ ir „Senojo kuršio batai“.

Parodos sudarytojas S.Kruopis minėjo, kad plenero „Nidos ekspresija“ kolekcijoje – apie 400 paveikslų, iš kurių didelė dalis eksponuojami šiuo metu surengtose penkiose parodose Vokietijoje, Baltarusijoje ir Lietuvoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų