Pereiti į pagrindinį turinį

Dvi muzikos legendos susitiks Lietuvos scenoje

2015-08-05 16:20
LRT.lt inf.
Organizatorių nuotr.

Rugpjūtį Lietuvos klausytojai turės unikalią galimybę išgirsti dvi scenos legendas vienoje scenoje – Mighty Mo Rodgers ir Baba Sissoko – , rašoma pranešime spaudai.

M. M. Rodgers Lietuvoje lankysis antrą kartą ir vėl kvies visus pasinerti į klasikinį bliuzą. Praėjusiais metais sužavėjęs publiką, šią vasarą atlikėjas turi parengęs muzikinę staigmeną  – kartu su juo pasirodys žinomas atlikėjas B. Sissoko – autentiškų Malio muzikinių tradicijų tęsėjas, eksperimentuojantis su džiazo, bliuzo, roko muzikos stiliais.

M. M. Rodgers – originalus dainininkas ir dainų tekstų autorius, eklektiškai ir jausmingai apjungiantis savo gyvenimo patirtis unikaliame bliuzo muzikos pavidale. Nuo pat debiutinio albumo kupinas išgyvenimų bliuzas yra tarsi savotiška M. M. Rodgers „raudų siena“, klausytojams paliekanti neišdildomą įspūdį.

Šio pasaulinės klasės atlikėjo muzika yra tarsi šviežio oro gūsis bliuzo ir R&B muzikos pasaulyje, žaismingai sujungiantis socialinius komentarus su patraukliu šiuolaikišku skambesiu. Per 50 kūrybos metų M. M. Rodgers grojo su tokiomis muzikos žvaigždėmis kaip Sonny Terry, Brownie McGhee, Etta James. Šiais metais atlikėjas buvo pakviestas koncertuoti „Oskarų“ teikimo vakarėlyje.

M. M. Rodgers įrodo, kad bliuzas yra geriausia poezija, kokią turi juodaodžiai amerikiečiai. Dainų tekstuose atsispindinčios asmeniškos temos bei  kasdienio gyvenimo tiesos žavi ir kviečia įdėmiau suklusti, ką mums pasakoja bliuzas. Iš pačių sielos gelmių sklindanti M. M. Rodgers muzika geba niūriausias mintis ir patirtis pakeisti į daug šviesesnes emocijas.

Kartu su charizmatiškuoju bliuzmenu į sceną lipsiantis dainininkas ir multiinstrumentalistas B. Sissoko – autentiškų Malio muzikinių tradicijų tęsėjas, eksperimentuojantis su džiazo, bliuzo, roko muzikos stiliais. Dar vadinamas žmogumi – orkestru, B. Sissoko valdo septynis instrumentus (tamani, ngoni, balafonu, calabass, gitara, sildrum, kamelngoni ir kt.).

Grojęs su Stingu, Habib Koite, Youssou N‘Dour, „Buena Vista Social Club“ ir kitomis muzikos žvaigždėmis, B. Sissoko yra žinomas kaip vienas geriausių tradicinių Vakarų Afrikos „kalbančių būgnų“ (tamani) meistrų.

Koncertus pristato LRT Kultūra:

•    Rugpjūčio 18d. 19val. Piano.lt terasa, Vilnius

•    Rugpjūčio 19d. 19val. LRT Opus terasa Ryšių kiemelyje, Kaunas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų