Pereiti į pagrindinį turinį

Festivalis „Klasikos balsai“ Palangoje atiduos duoklę istorijai

2013-08-23 10:24
DMN inf.

Šeštadienį poezijos ir muzikos gerbėjų Palangoje laukia ypatingas vakaras – į išskirtinį renginį, vyksiantį po Palangos gintaro muziejaus skliautais, ir vėl pakvies koncertų ciklas „Klasikos balsai“. „Dialogai“ – taip pavadinta muzikinė-poetinė programa šįkart kvies pasimėgauti aktorių Viktorijos Kuodytės bei Sauliaus Balandžio, taip pat – smuikininkų Aido Strimaičio bei Dariaus Dikšaičio ir fortepijonininkės Eglės Kasteckaitės pasirodymu.

„Šeštadienį publikos laukia labai intelektuali romantinė muzikinė programa – lydima muzikos, skambės poetės Sigitos Vaičiūnaitės pjesė „Dialogai su Emilija“. Aktorė V. Kuodytė įkūnys E. Pliaterytę, o S. Balandžiui teks Istoriko vaidmuo“, – intrigavo viena iš koncertų ciklo „Klasikos balsai“ organizatorių Gitana Krikščiūnaitė.

Vakaro metu per S. Vaičiūnaitės eiles, aktorių dialogą bei skambant romantinei muzikai bus atskleidžiamas E. Pliaterytės patriotiškumas, požiūris į Tėvynę, meilė jai. „Tai – tikrosios, nesenstančios vertybės, labai aktualios ir šiandien. Dialogas bus lipdomas iš eilių, pokalbių bei muzikos. „Dialogai“ bus puiki proga jaukiai praleisti laiką renginyje bei praturtinti savo gyvenimą gilesnėmis žiniomis apie istorinę asmenybę – E. Pliaterytę“, – sakė G. Krikščiūnaitė. 

Išskirtinių spalvų vakarui suteks ir renginyje skambėsianti romantinė ir spalvinga R. Šumano, F. Šopeno, B. Bartoko, S. Prokofjevo, S. Rachmaninovo muzika. Atlikėjai šiame projekte išmėgins savo profesines jėgas atskirai – D. Dikšaitis  grieš duete kartu su smuikininku A. Strimaičiu, o E. Kasteckaitė skambins fortepijonu solo.

Koncertų ciklą „Klasikos balsai“ – klasikinės muzikos, šiuolaikinio žodžio, meno ir poezijos sintezė. Šią vasarą jau įvyko devyni šio ciklo koncertai, kurių kiekvienas buvo išskirtinis – Palangoje skambėjo vokalinė, instrumentinė muzika, publika kviesta pasigėrėti tiek Lietuvos, tiek užsienio atlikėjų pasirodymais, monospektakliu ir kitais dvasią praturtinančiais renginiais.

Koncertų ciklą „Klasikos balsai“ rugsėjo 7-ąją užbaigs kūrybingų menininkų tandemas - styginių kvartetas „Art Vio“ ir perkusijos virtuozas Pavelas Giunteris su programa „Rudens svajos“.

Visi „Klasikos balsų“ koncertai vyksta Gintaro muziejuje. Koncertų pradžia – 20 val. Bilietus galima įsigyti likus valandai iki koncerto Palangos gintaro muziejuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų