Pereiti į pagrindinį turinį

Fotografų seminarui Nidoje – trisdešimt metų

2007-09-21 09:00

Fotografų seminarui Nidoje – trisdešimt metų

Daugiau nei 150 meistrų ir pradedančiųjų fotografų susirinko į jubiliejinį – 30-ąjį tarptautinį Nidos fotoseminarą.

pirmadienį jie atidarė fotografijų parodą „Sukurta Nidoje“, o vakar pristatė to paties pavadinimo knygą, pasakojančią apie 30 Nidoje surengtų fotoseminarų. Šios Klaipėdoje, Sauliaus Jokužio leidykloje-spaustuvėje, spausdintos knygos sudarytojai – Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Remigijus Treigys ir palangiškis fotografas Adas Sendrauskas.

Pirmasis fotomenininkų seminaras Nidoje buvo surengtas giliu sovietmečiu – 1973-iaisiais ir su ketverių metų pertrauka vyksta iki šiol. Į pasieniečių akylai saugomą sovietinę Neringą jis įnešė daug gaivaus vėjo – drąsių diskusijų, kurias lydėjo švietėjiškos paskaitos, garsiausių filmų peržiūros, fotovernisažai.

Nidą kaip fotografų rojų atradę lietuviai greitai šį kraštą išgarsino daugelyje tarptautinių parodų ir pelnė garsiausių apdovanojimų.

Pasak vieno iš seminarų organizatorių Lietuvos fotomenininkų sąjungos valdybos atsakingojo sekretoriaus Stanislovo Žvirgždo, vien jo fotografijos iš Nidos apkeliavo 80 pasaulio šalių. „Tiek kartų kaip Nida nė viena kita Lietuvos vieta nėra fotografuota“, - teigė S.Žvirgždas.

Karu su Lietuvos fotomeno korifėjais, nacionalinės premijos laureatais Antanu Sutkumi, Romualdu Požerskiu, Aleksandru Macijausku ir S.Žvirgždu, kitais žymiais meistrais Nidoje šį rudenį vieši nemažai fotografuojančio akademinio jaunimo. iki rugsėjo 23-iosios vykstančiame seminare dalyvauja fotografai ir lektoriai iš Australijos, Čekijos, Lenkijos, Rusijos, Latvijos ir Baltarusijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų