H. Murakami išleis pirmą naują romaną per šešerius metus

  • Teksto dydis:

Garsus japonų romanistas Haruki Murakami (Harukis Murakamis) balandį išleis pirmą naują romaną per pastaruosius šešerius metus, trečiadienį pranešė leidykla „Shinchosha“.

Apie naująjį kūrinį, kuris bus pirmasis H. Murakami romanas po 2017 metų vasarį išleisto „Komandoro nužudymo“, kol kas pateikiama nedaug informacijos.

Trumpame pareiškime japonų kalba leidykla „Shinchosha“ nurodė, kad naujasis kūrinys bus išleistas balandžio 13 dieną, tačiau neatskleidė nei pavadinimo, nei siužeto detalių.

Tikimasi, kad iš pradžių knyga bus išleista japonų kalba, o vėliau bus verčiama į kitas kalbas.

„Shinchosha“ naujienų agentūrai AFP sakė negalinti patvirtinti, kada gali būti išleisti knygos vertimai ir net kada bus paskelbtas knygos pavadinimas.

Vienintelė pateikta informacija buvo ta, kad romano apimtis – 1 200 japoniško rankraščio puslapių, tačiau tikslus knygos puslapių skaičius taip pat dar nepatvirtintas, pridūrė leidėjas.

H. Murakami yra tarptautiniu mastu pripažintas rašytojas, nuolat minimas tarp galimų Nobelio literatūros premijos laureatų.

74-erių metų menininkas laikomas kultiniu dėl savo siurrealistinių darbų su nuorodomis į popkultūrą. Jo knygos išverstos į maždaug 50 kalbų.

Skaitytojai įtraukiami į vadinamąjį Murakamio pasaulį, kuriame milžiniškos varlės meta iššūkį samdomiems darbuotojams, o iš dangaus lyja skumbrėmis.

H. Murakami paprastai vengia viešumos, tačiau pastaraisiais metais autorius džiugino gerbėjus dirbdamas radijo didžėjumi.

2021 metais Tokijuje, Vasedos universitete, atidaryta nauja didžiulė biblioteka, pilna jo romanų, albumų ir vinilinių plokštelių. Šioje vietoje įrengta rašytojo minimalistinės darbo vietos kopija, kavinė ir radijo studija.

2017 metais išleidžiant knygą „Komandoro nužudymas“, didžiausi Tokijo knygynai dirbo iki išnaktų, kad nekantrūs gerbėjai galėtų iš karto įsigyti knygą.

Siužeto detalės buvo laikomos paslaptyje, atsižvelgiant į H. Murakami pageidavimą, jog „skaitytojai jį atrastų nieko iš anksto nežinodami“, tuo metu sakė „Shinchosha“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių