Pereiti į pagrindinį turinį

Į Klaipėdos muzikinį teatrą – su auksu iš Meksikos

2009-09-28 16:59
Į Klaipėdos muzikinį teatrą – su auksu iš Meksikos
Į Klaipėdos muzikinį teatrą – su auksu iš Meksikos

Vakar vėlai vakare Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą pasiekė džiugi žinia. Kaip pranešė jo vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė, teatro vyriausias dirigentas Vytautas Lukočius pelnė aukso medalį ir laureato vardą Meksike rugsėjo 22-27 dienomis vykusiame IV tarptautiniame Eduardo Mata orkestro dirigentų konkurse.

Norą dalyvauti šiame konkurse pareiškė 103 dirigentai iš 34 pasaulio šalių, tačiau autoritetinga žiuri atrinko tik 16 kandidatų, kurie ir buvo pakviesti į Meksiką. Pusfinalyje atkrito dirigentai iš Portugalijos, Taivano ir  Japonijos. Finalą pasiekė tik trys dalyviai: V.Lukočius iš Lietuvos, Rebecca Miller iš JAV ir Yaniv Dinur iš Izraelio.

V.Lukočius Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigė 1999-aisiais kaip pianistas (prof. J.Karpavičiaus klasė), o 2000-aisiais įgijo orkestrinio dirigavimo magistro diplomą (prof. G.Rinkevičiaus klasė).

Nuo 1999-ųjų pavasario jis studijavo orkestrinį dirigavimą J.Sibelijaus akademijoje (Helsinkis), prof. Leifo Segerstamo, Jormos Panulos ir Atso Almilos klasėse, 2002-aisiais ten įgijo dirigento diplomą. 2003 metais V.Lukočius užbaigė meno aspirantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Dar 1991-aisiais Lietuvos jaunųjų dirigentų konkurse V.Lukočius pelnė antrąją  premiją, 1998 metais E.Dineikaitės koncertmeisterių konkurse buvo įvertintas pirmąja premija., o 2006-aisiais III tarptautiniame Jormos Panulos dirigentų konkurse Vaasa mieste (Suomija) vėlgi gavo aukščiausią apdovanojimą - pirmąją premiją. 

2000-2004 metais V.Lukočius dirbo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vyr. dirigento asistentu, vėliau iki 2006-ųjų buvo Lietuvos kamerinio orkestro dirigentas. Nuo 2009-ųjų V.Lukočius yra Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausias dirigentas, šiame teatre jau spėjo pastatyti G.Gerswino „Aistrų šėlsmą“ (operos „Porgis ir Besė“ motyvais) ir G.Kuprevičiaus miuziklą „Veronika“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų