Pereiti į pagrindinį turinį

Kelionė „Pajūriais pamariais“ tęsis Palangoje

2006-06-23 09:00

Kelionė „Pajūriais pamariais“ tęsis Palangoje

Trečius metus vykstantis regioninis projektas - kultūrinės atvirų durų dienos „Pajūriais pamariais“ - praėjusį savaitgalį prasidėjo Šilutėje, rytoj tęsis Palangoje, sekmadienį užsuks į Šventąją, o po savaitės persikels į Neringą.

Menininkai visuomenei atvers savo dirbtuvių užkulisius, muziejai ir kultūros centrai pristatys įvairiaspalvę programą. Šiuo Nidos Tomo Mano kultūros centro inicijuotu projektu bandoma suaktyvinti Klaipėdos regiono kultūros institucijų ir gyventojų bendradarbiavimą, stengiamasi populiarinti Klaipėdos regioną kaip savitą gamtos ir kultūros erdvę, siekiama pristatyti šiandieninę Klaipėdos krašto kultūrą ne tik svečiams, bet ir vietiniams gyventojams.

Šiųmetė kultūrinė kelionė „Pajūriais pamariais“ startavo Šilutėje birželio 17 ir 18 dienomis, ten dar sugrįš rudenį - rugsėjo 9-ąją.

Birželio 24 ir 25 dienomis bei rugsėjo 10-ąją projektas vyks Palangoje, o liepos 1 ir 2 dienomis bei rugsėjo 11-ąją - Neringoje.

Palangoje rytoj 14 val. A.Mončio namai-muziejus (S. Daukanto g. 16 ) pristatys Lietuvos šiuolaikinio meno programą. Galerijoje „Namelis“ (Senojo Turgaus g. 3) 15 val. atidaromos Algirdo Mikučio ir Ąžuolo Vaitukaičio juvelyrikos bei Rūtos Kavaliauskienės mažosios medžio skulptūros parodos. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykloje (Vytauto g. 72) šeštadienį 16 val. bus pristatyta Genovaitės ir Simono Skrabulių tapybos paroda. 17 val. duris atvers menininkų Rasos ir Ryto Jurgelių studija (Plytų g. 61-2). Palangos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 61) 18 val. bus atidaryta palangiškio dailininko Vytauto Kuso paroda „Po gintaro gimimo“.

Sekmadienį kultūrinė kelionė „Pajūriais pamariais“ atves į Šventąją: 15 val. - plenero „Šventosios žemės atminties ženklai“ atidarymas (Mokyklos g. 10) ir ekskursija po Šventosios apylinkes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų