Ketvirtadienį bus paskelbti „Sidabrinės gervės“ nominantai

  • Teksto dydis:

Lapkričio 22 d. Vilniuje po pertraukos vėl įvyks nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“. Jau rytoj, ketvirtadienį, viešai bus paskelbti nominantai.

Atrankos komisijai teko užduotis peržiūrėti net 83 apdovanojimams pateiktus filmus: 36 ilgametražius, 47 trumpametražius. Darbui vadovavo dr. Lina Kaminskaitė – kino ir kultūros istorikė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, medijų edukacijos ir tyrimų centro „Meno avilys“ kino ir medijos tyrimų vadovė, deleguota į Atrankos komisiją.

„Šiųmečių „Sidabrinių gervių“ atrankos komisijos nariai atstovavo įvairias kino sritis, todėl kiekvieno nario požiūris į kiną buvo labai skirtingas. Būta ne vieno iššūkio sudarant nominantų sąrašus: ir suderinti skirtingus žvilgsnius, ir aprėpti kino filmų gausą, ir atsižvelgti į jo įvairovę“, – teigė Atrankos komisijos pirmininkė.

„Esame labai dėkingi komisijai už tikrai didelį ir sudėtingą darbą – kiek daugiau nei per dvi savaites jiems teko peržiūrėti daugiau nei 80 filmų, o tai yra 73 valandos konkursinės kino medžiagos. Bet viskas – kino vardan, toks ir šių apdovanojimų šūkis“, – kalbėjo „Sidabrinę gervę“ organizuojančios asociacijos AVAKA direktorius Darius Vaitiekūnas.

Pasak jo, atrankai buvo sukurta inovatyvi filmų peržiūros sistema. „Viską kūrėme nuo nulio. Rėmėmės kitų didžiųjų Europos kino apdovanojimų praktika. Dėl šios sistemos sulaukėme gerų atsiliepimų. Be to, visą procesą prižiūrėjo ir toliau tai aktyviai darys tarptautinė audito kompanija „Grant Thornton Baltic”. Rytoj bus paskelbti nominantai“, – teigė D. Vaitiekūnas.

Kiek šiemet bus išdalinta gervių statulėlių ir kas dėl jų varžysis, paaiškės per Nominantų pusryčius, kurie įvyks naujame sostinės Paupio kino teatre „Pasaka”.

Paaiškėjus nominantams, darbą pradės daugiau nei 100 kino industrijos profesionalų – Balsavimo komisija, kuri ir išrinks geriausius filmus. „Sidabrinės gervės” apdovanojimų ceremoniją lapkričio 22-ąją tiesiogiai transliuos TV3 televizija. Renginio globėjas – Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių