Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečių „Dizaino manufaktūroje“ – verslo ir meno sinergija

2010-12-17 03:21
Klaipėdiečių „Dizaino manufaktūroje“ – verslo ir meno sinergija
Klaipėdiečių „Dizaino manufaktūroje“ – verslo ir meno sinergija

Klaipėdos meno pasaulyje – permainos. Ketvirtadienį atidaryta „Dizaino manufaktūros“ kūrinių paroda „Kultūrpolis“ atsisveikina su savo senojo korpuso galerija.

Kitąmet ją Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) „perleis“ išimtinai studentų iniciatyvoms. Penkerius metus Meno kiemo pašonėje ištikimai „Kultūrpolio“ parodines idėjas pristatinėjusi erdvė taps Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Tapybos katedros studentų galerija, kurioje jie tapys, studijuos kuratorines praktikas, mokysis organizuoti ir pristatinėti savo parodas.

O dabar paskutinė teminė paroda pristato KKKC inicijuotos „Dizaino manufaktūros“ rezultatus. Visus metus šio projekto dalyvius profesionalūs dėstytojai iš visos Lietuvos teoriškai ir praktiškai supažindino su dizaino objektų maketavimo metodais, medžiagomis, jų apdirbimo būdais, technikomis ir priemonėmis. Jaunieji kūrėjai gilinosi į žakardinio audimo subtilybes, mokėsi gaminti stiklo suvenyrus, vizualizuoti interjerą, projektuoti baldus bei maketuoti pakuotes.

Norintiems nemokamai studijuoti „Dizaino manufaktūroje“ buvo iškelta vienintelė sąlyga – būti besidomintiems pasirinkta sritimi, gebėti eskizuoti ir vizualizuoti. Todėl vyko atranka, labiau orientuota į jaunuosius dizaino kūrėjus bei jo studentus. Juolab kad Klaipėdoje ne visos dizaino technologijos jiems yra prieinamos praktiškai.

Su žakardinio audimo subtilybėmis supažindino VDA Kauno dailės fakulteto tekstilės katedros lektorė Monika Žaltauskiatė-Grašienė. „Dizaino manufaktūros“ dalyvių darbai išausti moderniomis žakardinio audimo staklėmis, kurios priklauso VDA KDF Tekstilės katedrai. Stiklo suvenyrus mokė kurti stiklo menininkė Indrė Kriukienė. Vėliau užsiėmimų lankytojai vyko į dizainerio Remigijaus Kriuko meninio stiklo studiją Panevėžyje, ten „kepė“ ar „pūtė“ savo suprojektuotus darbus.

Su interjero projektavimo pagrindais supažindino klaipėdietė dizainerė Loreta Tallat-Kelpšienė, jai talkino vilnietis vizualizavimo meistras Šarūnas Raudonis. Interjero akcentą – komodą įgyvendino stumdomų durų sistemų, virtuvės ir nestandartinių baldų gamintojai. Seminarą vedė klaipėdiečiai lektoriai Dainius Veisas ir Dainius Rupšys, pakuotės dizaino pradmenis suteikė Martinas Jatkauskas.

„Norėjome padėti studentams, jauniems dizaineriams jų eskizus paversti realybe ir net paleisti į pramoninę gamybą, – pasakojo KKKC direktorius Ignas Kazakevičius. – Parodoje – geriausi eskizai ir ką tik pagaminti dizaino kūriniai, taip pat pokalbiai su firmų vadovais, kurie surizikavo juos įgyvendinti.“

„Dizaino manufaktūros“ parodą KKKC galerijoje (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4) galima apžiūrėti iki 2011 m. sausio 15 d. Įėjimas – nemokamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų