Pereiti į pagrindinį turinį

Kviečia “Romantinės misterijos”

2003-05-23 09:00

VERNISAŽAS

Kviečia “Romantinės misterijos”

Šįvakar 18 val. Baroti galerija meno gerbėjus vėl kviečia į naujos parodos vernisažą. Šį kartą joje savo tapybos darbus eksponuos vilnietis dailininkas Sigitas Staniūnas. Tai pirmoji menininko autorinė paroda Klaipėdoje, kurioje jis pristatys tapybos darbų ciklą “Romantinės misterijos”.

S.Staniūnas gimė 1965 m., 1991 m. baigė studijas Vilniaus dailės akademijos tapybos katedroje. Jau yra surengęs 16 autorinių parodų - Lietuvoje, Šveicarijoje, Suomijoje, Danijoje, Brazilijoje, JAV. 1999 ir 2001 m. menininkas rengė savo kūrybos parodas net Indonezijoje.

S.Staniūnas - ne tik tapytojas. Jo kūrybos performansai vyko Estijoje, Vengrijoje, Suomijoje, Danijoje. Taip pat menininkas yra sukūręs scenografijas tokiems Lietuvos akademinio dramos teatro spektakliams kaip “Publika”, “Svetimas”, “Driskius”, “Didysis pasaulio teatras”.

Šį dailininką domina įvairių kultūrų sąsajos, panašumai bei skirtumai, kultūros paveldas, jo išlaikymas bei tęstinumas. Jo kūriniams tai suteikia istorinį ir filosofinį kontekstą. S.Staniūnas ieško naujų išraiškos priemonių, pasitelkdamas šiuolaikinių ir tradicinių technologijų simbiozę, naudodamas grafikos, tapybos, skulptūros ir architektūros elementus. Kūrybos procesas jam tampa savotiška alchemine laboratorija. Spalva dailininko darbuose yra itin svarbi ir turi simbolinę reikšmę.

Baroti galerijoje (Aukštoji g. 3 / 3a) Sigito Staniūno tapybos darbų paroda “Romantinės misterijos” veiks iki birželio 19 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų