Laidos „7 Kauno dienos“ anonsas (vasario 16 d.)

  • Teksto dydis:

Šią savaitę laidoje „7 Kauno dienos“ daugiau išgirsite apie mokestį už darželius Kaune ir Kauno rajone, pamatysite vaizdus iš išskirtinės šventės, kurioje netrūko indiškos mugės, bei sužinosite, kuo nuo kitų muziejų skiriasi Juozo Zikaro muziejus. 

Kauno rajono savivaldybės valdininkai ieško skubių sprendimų, kaip padėti į darželius nepatekusioms ir eilėse laukiančioms šeimoms. Vietų rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigose labai trūksta, todėl, pasinaudodami kitų šalių patirtimi, sugalvojo įkurti Šeimos darželius – tokių Lietuvoje dar nebuvo.

Kauno paveikslų galerijoje vyko išskirtinė šventė – Indijos Respublikos diena, kuri siejama ir su šalies konstitucijos priėmimu, vykusiu 1950 metų sausio 26 dieną. Renginyje netrūko indiškos muzikos, šokių, pasakojimų apie Indijos istoriją, kultūrą, visuomenę ir šeimos tradicijas. 


Pokalbyje „450“ – Juozo Zikaro namų muziejininkė Rasa Jonė Ruibienė. Pašnekovės laida „7 Kauno dienos“ teirausis, kuo memorialinis Juozo Zikaro muziejus išsiskiria iš kitų ir apie iškiliausią tautos simbolį, skulptoriaus J. Zikaro „Laisvės paminklą“ bei jo kūrimo peripetijas.

Laida „7 Kauno dienos“ – vasario 16, sekmadienį, 11.30 val. per LRT PLIUS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių