Lietuviška „Sidabrinė gervė“ bus pristatyta pasaulinėje parodoje

Trečiadienio rytą Lietuvos žiniasklaidos atstovai rinkosi į iškilmingus kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ nominantų pusryčius.

Jų metu ne tik buvo pagerbti visi nominuoti kino kūrėjai, bet ir paskelbta džiugi žinia – lietuviška „Sidabrinė gervė“ bus pristatyta pasaulinėje kino akademijų trofėjų parodoje.

„Šiandien susirinkę nominantai pretenduoja į aukščiausius kino apdovanojimus mūsų šalyje. Pats varžymasis, o ne „Sidabrinės gervės“ laimėjimas yra svarbiausias dalykas. Svarbu ir tai, kad pažvelgėme į visą lietuvių kino lauką, bandėme atrasti geriausius kūrėjus ir darbus bei pateikti juos aukščiausiam vertinimui. Nominacija turi suteikti ambicijų, džiaugsmo ir pasitikėjimo savimi, to ir linkiu šiųmetiniams nominantams“, – sveikinimo žodį pirmoji tarė viena iš Lietuvių kino akademijos (LiKA) steigėjų ir ilgametė LiKA tarybos pirmininkė, apdovanojimų atrankos ir vertinimo komisijos pirmininkė dr. Gražina Arlickaitė.

G. Arlickaitė pasidžiaugė jau tradicija tampančiais nominantų pusryčiais, kurių metu susirenkama pagerbti pretendentus gauti „Sidabrines gerves“. Taip pat vertinimo komisijos pirmininkė atkreipė dėmesį, kad už apdovanojimo skyrimą balsuoja visa Lietuvių kino akademija.

Susirinkusius nominantus sveikino ir ministro pirmininko patarėjas kultūrai Faustas Latėnas. „Premjeras yra šių apdovanojimų globėjas. Manau, kad globa šiemet išties matoma – „Sidabrinių gervių“ siela G. Arlickaitė buvo apdovanota Vyriausybės kultūros ir meno premija. Taip pat noriu pasveikinti susirinkusius nominantus – visi esate verti šios gervės ir kada nors ją tikrai gausite. Svarbiausia, kurkite ir darykite tai, kas jums yra brangu ir atrodo reikalinga, tuomet tai bus reikalinga ir kitiems. Linkiu užsispyrimo, beprotiškų fantazijų, meilės artistui ir Lietuvai“, – kalbėjo jau antrus metus nominantų pagerbimo ceremonijoje dalyvaujantis F. Latėnas.

G. Arlickaitė paskelbė ir dar vieną džiugią žinią – lietuviška „Sidabrinė gervė“ šiais metais pirmą kartą istorijoje bus pristatyta pasaulio kino akademijų trofėjų parodoje Portugalijoje.

„Noriu pasidžiaugti ir tuo, kad LiKA jau metus laiko yra Europos kino akademijų klubo narė, todėl tikėtina, kad savo apdovanojimuose vis sulauksime svečių iš kitų valstybių“, – sakė G. Arlickaitė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių