Pereiti į pagrindinį turinį

„Lotynų Amerikos kultūros dienos“: trykš optimizmas ir šiluma

2011-10-13 18:42
„Lotynų Amerikos kultūros dienos“: trykš optimizmas ir šiluma
„Lotynų Amerikos kultūros dienos“: trykš optimizmas ir šiluma / Karolio Kavolėlio (BFL) nuotr.

Šeštą kartą rengiamų, Vilniuje ir Kaune spalio 21-28 dienomis vyksiančių „Lotynų Amerikos kultūros dienų“ organizatoriai siekia mini festivalyje apsilankysiančius žmones rudenį nuteikti optimistiškai ir šiltai.

„Mane įkvepia šie renginiai: jie nuteikia optimistiškai ir šiltai, tad norisi, kad Vilniuje daugiau žmonės šypsotųsi, džiaugtųsi gyvenimu“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė festivalį rengiančios viešosios įstaigos „Kino pavasaris“ vadovė Vida Ramaškienė.

Ji pasakojo per šešerius metus pastebėjusi, kad žmones festivalis traukia Lotynų Amerikos egzotika, o didžiąją dalį programos sudarantys filmai yra patrauklūs, nes Lotynų Amerikos kinas nuolatos laimi prestižinius apdovanojimus kino festivaliuose.

Pirmajame festivalyje buvo rodoma tik Meksikos kino klasika, o šiemet žiūrovams bus pristatoma filmai iš Gvatemalos, Dominikos, Argentinos ir kitų šalių. Juos žiūrovai galės pamatyti kino teatre „Pasaka“.

Pirmuoju pasirinkimu tapo dokumentinis filmas „Šiandien kaip vakar“, pasakojantis apie praeityje žinomą tango dainininką Juan Carlosą Godoy (Chuano Karloso Godojaus) ir jo gyvenimą dabar, kuris ir nulėmė kitų filmų parinkimo specifiką

„Šis filmas davė temą renginiui. Ši tema “Šiandien ir vakar„ pradėjo diktuoti kitus pasirinkimus ir jie buvo pasirinkti žvelgiant į tai, kaip žmonės atsigręžia į praeitį ir kaip praeitis sudėlioja mūsų šiandieną (...) Lotynų Amerika šiais metais yra parodoma labai tikra, tokia, kokia ji yra. Žmonės susidaro labai daug stereotipų, taigi šiemet galima prisiliesti prie to, kas yra tikra, nes filmai yra lyg žvilgsnis į kasdienybę“, - sakė programos sudarytoja Jurga Stakėnaitė.

Iš viso filmų programoje bus parodyta dešimt filmų, tarp kurių  - du Vytauto Balsio filmai: „Sveikas, Chulijau Kortasarai“ ir „Autobusas“.

Vilniuje taip bus surengtos dvi nuotraukų parodos. Pirmojoje, veiksiančioje prekybos centre „Panorama“, bus pristatytos žurnalisto Vytaro Radzevičiaus nuotraukos iš kelionės po Pietų Ameriką, o antrojoje, veiksiančioje kino teatre „Pasaka“ - kumbijos diskžokėjų kultūra Meksikoje.

Taip pat vyks „Panoramoje“ bei prie Lietuvos nacionalinio dramos teatro ir Šiuolaikinio meno centro vyks šokio bačiatos pristatymai, klube „Ex libris“ - instrumento marimbos koncertas.

Vilniuje ir Kaune bus surengti kolumbiečio kumbijos atlikėjos Antonio Rivaso (Antonijaus Rivaso) koncertai, o uždarymo metu Šv. Kotryno bažnyčioje rengiamas koncertas „Nostalgiškoji bosanova“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų