„Malonny“ meno simpoziumas Marijampolėje: aštuntasis sezonas nepaliks abejingų

  • Teksto dydis:

Aštuntasis „Malonny‘8 simpoziumas sugrįžta ir ruošiasi nustebinti ne tik marijampoliečius, bet ir kitų Lietuvos miestų gyventojus.

Nors 2020 metais pasaulį užklupusios pandemijos akivaizdoje Tarptautinis meno ir architektūros simpoziumas „Malonny“: Marijampolė, Londonas, Niujorkas: idėjų migracija“ vyko kitaip nei įprastai, šiais metais simpoziumas įvyks gyvai menininkams kartu su savanoriais tapant prie Marijampolės miesto sienų bei susitinkant kitose simpoziumo veiklose. Tai vienas laukiamiausių metų renginių Marijampolėje, prisidedantis ne tik prie miesto identiteto puoselėjimo, bet ir prie bendradarbiavimo ir savanorystės skatinimo. Šiandien vykusioje spaudos konferencijoje „Malonny“ tradicijos įkūrėjas Ray Bartkus pristatė šių metų „Malonny‘8“ programą bei kartu su Marijampolės savivaldybės vicemeru Artūru Visockiu diskutavo apie kasmet vykstančio projekto įtaką miesto identiteto formavimuisi.

D. Čėplos nuotr.

„Kaskart sulaukiu klausimo, kuo šįkart vyksiantis „Malonny“ simpoziumas bus ypatingas ir kuo išsiskirs iš kitų jau įvykusių simpoziumų, tačiau, mano manymu, simpoziumas neturi būti kitoks, nei iki šiol vykę. Šio simpoziumo esmė yra susitikti gyvai su menininkais, savanoriais, bendrauti su aplinkiniais ir kartu dovanoti miestui meną, dalintis idėjomis bei jas realizuoti“, – teigė R. Bartkus.

Šio simpoziumo esmė yra susitikti gyvai su menininkais, savanoriais, bendrauti su aplinkiniais ir kartu dovanoti miestui meną, dalintis idėjomis bei jas realizuoti.

Konferencijoje dalyvavęs savivaldybės mero pavaduotojas Artūras Visockis sakė, jog kultūra yra ta sritis, kuriai visada skiriama daug dėmesio. „Norisi, kad kultūrinis potencialas skleistųsi ir skleistųsi įvairiomis formomis. Viešosioms erdvėms sielą ir veidą suteikia jau ne vienerius metus vykstantis simpoziumas, be kurio savo miesto jau nebeįsivaizduojame. „Malonny“ kūryba bei menas žavi ir kiekvieną einantį pro šalį verčia trumpam stabtelėti, pasigrožėti ir susimąstyti.“

Oficialiai pranešta, kad šiemet meno simpoziumas įvyks rugpjūčio 16–22 dienomis. Tradiciškai simpoziumas prasidės sienų tapybos pleneru, tačiau šiais metais „Malonny“ organizatoriai, siekdami įtraukti vietos bendruomenę bei paįvairinti kasmet vykstančias veiklas, pristato naujieną ir kviečia Marijampolės miesto gyventojus bei svečius prisidėti prie tapybos plenero įgyvendinimo siūlant mieste esančias erdves ir sienas, jų manymu labiausiai tinkančias tapybos darbams.

D. Čėplos nuotr.

Miestą papuoš keturi įspūdingi menininkų kūriniai bei papildys jau esančių 27 meno kūrinių po atviru dangumi gretas. Tris atrinktas miesto sienas tapys užsienio menininkai, tarp kurių ir pats R. Bartkus. Kitas dvi sienas gražins vienas žymiausių Jungtinių Amerikos valstijų iliustratorių Henrik Drescher bei iš Hong Kongo kilusi, Jungtinių Amerikos valstijų pilietė, WU Wing Yee. Ketvirtąja sieną savo tapybos kūriniu papuoš vietos menininkas, kuris kaip ir prieš metus bus atrenkamas viešo konkurso būdu. Simpoziumo organizatoriai miesto svečius ir gyventojus tradiciškai kvies kartu skelbti simpoziumo pradžią ir dalyvauti „Malonny‘8“ atidarymo performanse.

Daugelį metų šviesų ir muzikos pasirodymas vyko istoriniame cukraus fabriko pastate, tačiau šiais metais organizatoriai žada susirinkusius nustebinti ir atidarymo renginį surengti netradicinėje vietoje – buvusiame „betono mazge“. Atidarymo renginyje netikėtomis muzikinėmis improvizacijomis stebins būgnininkas Dalius Naujokaitis, gerai žinomas NY džiazo pasaulyje, kartu su gitaristu Jonathon Haffner. Savaitę vyksiančio simpoziumo metu organizatoriai taip pat kvies į visų išsiilgus forumus bei „Malonny‘8“ simpoziumą vainikuos ir jo pabaigą skelbs ekskursija „Nuo paveikslo prie paveikslo“.


Šiame straipsnyje: Malonnysimpoziumasmenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių