Pereiti į pagrindinį turinį

„Mashina Vremeni“ vėl koncertuos Lietuvoje

2006-01-06 09:00

„Mashina Vremeni“ vėl koncertuos Lietuvoje

Vasario 2-ąją Ledo rūmuose Vilniuje ir vasario 3-iąją Žvejų rūmuose Klaipėdoje vyksiantys legendinės Rusijos grupės „Mashina Vremeni“ koncertai taps grandioziniu energetiniu užtaisu jų išsiilgusiai publikai.

Nustebino poreikiai

Koncertus organizuojantys „Klasikos projektai“ pranešė, kad šiuo metu vyksta ypatingas pasiruošimas šiems pasirodymams.

Koncertų organizatorius nustebino grupės reikalavimų sąrašas, kurio kol kas viešinti jie neketina. Kol kas įvykdyti tik pirmieji kontrakto punktai. Vienas jų – užsakytas viešbutis, kuriame grupė apsistos.

„Mashina Vremeni“ poreikius sugebėjo patenkinti tik viešbutis „Scandic“ Vilniuje, priklausantis prestižiniam „Hilton“ viešbučių tinklui.

Bilietai į „Mashina Vremeni“ koncertus – nepigūs. Klaipėdoje jie kainuoja nuo 90 iki 160 litų, Vilniuje – nuo 80 iki 180 litų. Kalbama, kad pigesnių jau neliko, nors iki koncertų – dar beveik mėnuo. Uostamiestyje jie platinami Žvejų rūmų bei „Bilietai LT“ kasose, galima įsigyti ir internetu: www.bilietai.lt.

Ne tik „Mashinalno“

Kadangi „Mashina Vremeni“ Lietuvoje seniai nekoncertavo, klausytojai išgirs ne tik naujausius grupės kūrinius iš albumo „Mashinalno“, bet ir jau gerai žinomas bei pamėgtas senas jos dainas.

Kartu su šios grupės kūrybine veikla užaugo ne viena karta. Plačiu muzikinių stilių spektru (nuo bardų dainų iki bliuzo ir nuo kantri iki rokenrolo) pasižyminti „Mashina Vremeni“ sparčiai įsiliejo net tik į muzikos, bet ir į kino pasaulį. 1974-aisiais grupė nusifilmavo garsiajame vaidybiniame filme “Afonia”.

Ne taip seniai „Mashina Vremeni“ šventė savo 35-metį, tačiau kaip ir anksčiau jie vis dar jauni, filosofuoja ir kuria muziką, kuriai nėra lygių. Tai grupė, kurioje dainuoja visi muzikantai – pradedant klavišininku ir baigiant gitaristu. Dažnai kaitaliojusi gaires, grupė ilgainiui surado savo, jau atpažįstamą, stilių.

Populiarumas neblėsta

Didelę įtaką grupės įtaigai daro charakteringi jos įkūrėjo ir lyderio Andrejaus Makarevičiaus tekstai – kartais ironiški, kartais labai patetiški, turintys psalmės ar pasakos bruožų, aprėpiantys platų problemų ratą. Kaip žinome, sovietmečiu grupės nariai buvo persekiojami už laisvą žodį.

A.Makarevičiaus ir grupės autoritetas ir dabar neblėsta, jų muzika visada ir visur pageidaujama. Joje telpa daug – nostalgija ir maištingumas, esama kažko bendra tarp bardų ir juokdarių („skomorochų“). „Mashina Vremeni“ visuomet atlieka paprastas ir prasmingas dainas, kurioms klausytojai antrina koncertų salėse ir kurias jau daugel metų mielai dainuoja susibūrimuose.

Per daugiau nei tris gyvavimo dešimtmečius „Mashina Vremeni“ įrašė per 30 albumų, o kur dar grupės lyderio A.Makarevičiaus solinės plokštelės...

Ne Kirkorovas

Vyresnioji karta dar prisimena laisvą, gerokai „hipišką“ A.Makarevičiaus įvaizdį anuomet. Dabar, kuomet grupės lyderis atrodo nepriekaištingai ir santūriai, daugelis stebisi ir smalsauja, kas pasikeitė.

Apie tai A.Makarevičius yra sakęs: „Manau, jog tie laikai buvo sudėtingi. Aš neturėjau tokių galimybių, kurias turiu šiandien. Nors domėjausi mada labiau nei dabar, nes buvau jaunas. Ir plačias kelnes mes siūdinome vieni kitiems... Dabar į aprangą žiūriu ramiai. Bet kokiu atveju, na, ne Kirkorovas aš... Tiesiog dėviu tai, kas patogu.“

Neš olimpinę ugnį

Artėjant Turino žiemos olimpinėms žaidynėms paaiškėjo, kad „Mashina Vremeni“ lyderis A.Makarevičius neš olimpinę ugnį viename iš 64 dienas truksiančios olimpinės ugnies kelionės per Italiją etapų.

Olimpinė ugnis startavo gruodžio 8-ąją ir keliaus per visą Italiją. Finišas - Turine vasario 10-ąją. Visame 11300 km maršrute dalyvaus 42 šalių atstovai. Tarp jų - garsūs sportininkai, muzikantai, aktoriai ir paprasti sporto gerbėjai. A.Makarevičius Genujoje neš olimpinį deglą, kurį sukūrė garsus italų automobilių dizaineris Andrea Pininfarine.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų