Mirė su sunkia liga kovojęs batų dizaineris Ž. Maslauskas

  • Teksto dydis:

44 metų avalynės dizaineris ir rankų darbo batų gamybos pionerius Lietuvoje Žanas Maslauskas pralaimėjo kovą su sunkia liga.

Jis mirė penktadienio rytą, pranešė jo įkurtų „Batų namų“ atstovai.

„Žanas buvo mūsų dirbtuvių siela ir širdis, tačiau mes tęsime savo veiklą ir augsime toliau. Jis turėjo svajonę, kad jo pradėtą veiklą perimtų jo vaikai ir garsintų visame pasaulyje, jam pavyko, tad jo garbei toliau tęsime batų kūrybą ir gamybą taip, kaip jis mus išmokė!“ – teigiama „Batų namų“, kurių valdymas pastaraisiais metais buvo patikėtas Ž. Maslausko sūnui Benui, pranešime. 

Informuojama, kad atsisveikinimas su dizaneriu vyks Kėdainiuose, Gedulo Saloje (Skongalio g. 1, Kėdainiai) nuo šeštadienio 12 val. iki sekmadienio 15 val.

„Jei atvyksite, prašome neapsisunkinti gėlėmis bei vainikais, Žanas mėgo minimalizmą, tad kviečiame atsinešti po vieną baltą gėlę. Apsirenkime spalvotai, Žanas nemėgo juodos spalvos, tad gerbkime jį ir visi ateikime pasipuošę įvairiausiomis spalvomis!“ – prašė „Batų namų“ atstovai.

Žiniasklaida yra skelbusi, kad Ž. Maslaukas laukė širdies ir inkstų transplantacijos, dėl cukrinio diabeto komplikacijų buvo netekęs dviejų kojų pirštų ir jau nebegalėjo gyventi be reguliarių inkstų dializių.

Kūrybinio darbo vyras neatsisakė ir pablogėjus sveikatai. Netrukus turi pasirodyti nauja „Batų namų“ kolekcija, kurioje yra ir Ž. Maslausko sukurtų originalių modelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,ivykis MANE!!! labai nuLIUDINO...,bet...,

...,ivykis MANE!!! labai nuLIUDINO...,bet..., portretas
taip jau suTVARKYTAS MUSU GYVENIMAS,kad jame nera vien TIK JUODA SPALVA...,Pranai TAVO komentaras MANE!!! labai PRAJUOKINO...,esi neTIK LANDSAFTO DIZAINERIS,bet...turi ir RASYTOJO TALENTA... TASKAS

na

na portretas
žiūrėjau per LNK Rūtos laidą, toks nuoširdus ir atviras žmogus...užuojauta šeimai ir artimiesiems.

Landsafto dizaineris buldozerininkas Pranas

Landsafto dizaineris buldozerininkas Pranas portretas
Uzuojauta del kolegos mirties.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių