Pereiti į pagrindinį turinį

Misija – Kruzas nebepageidaujamas...

2006-05-26 09:00

Misija – Kruzas nebepageidaujamas...

Sėkmė truputėlį nusigręžė nuo neabejotinai talentingo ir niekada vietoje nenustygstančio Tomo Kruzo. Vienas geriausių planetos aktorių ir charizmatiškiausių personų išgyvena šiokią tokią krizę. Taip, jis ką tik pripažintas įtakingiausiu. Taip, „Pasaulių karas“ dominavo pasaulio kinuose. Žinoma, Tomas neprarado nuoširdžios šypsenos. Jis vis toks pat atlapaširdis. Jei myli, tai mušasi į krūtinę prieš visą planetą Ofros Vinfri pokalbių laidoje. Bučiuoja Keitę Holms prieš kameras. Neslepia jausmų ką tik gimusiam vaikui. Vis toks pat mandagus su žurnalistais ir atviras su paprastais žmonėmis. Geras dėdė iki kaulų smegenų. Filmavimo aikštelėje tebeglumina kolegas pavojingiausiais triukais, o kaskadininkai dubleriai nuobodžiaudami rūko po penkis pakelius cigarečių per dieną. Į pristatymą atvažiuoja gaisrininkų mašina ir demonstruoja kaskadinius triukus gyvai. Vis dar energingas kaip aštuoniolikmetis...

Jam vis dar reikia žiūrovų ir kino. Bet klausimas – ar publika juo kartais nepersisotino? Juk taip nutinka su mylimiausiais artistais. Vieną dieną jie pabunda švytėdami... atšalusiame jiems pasaulyje...

Skaičiuokime patys, kiek šiemet Tomas Kruzas minėtas tarp nepageidaujamų asmenų. „Auksinės avietės“, įvairių žurnalų blogiausiųjų rinkimai, neigiamos publikos apklausos... Šalta statistika teigia – NU – SI – BO – DO.

Ir visoje toje priešiškoje aplinkoje pasirodo „Neįmanoma misija 3“. Vidutiniškas veiksmo filmas su nusibodusia Holivudo žvaigžde. Filmas, prigrūstas šeimyninių vertybių moralo ir sentimentalių dialogų tarp uraganinių gaudynių...

Oro mūšis Berlyno padangėje. Pagrobimo scena Vatikane. Susirėmimas ant tilto su kryžmine raketų ugnimi. Tomo Kruzo svaiginantys skrydžiai dangoraižiais. Visa tai įtraukia į siužeto urvą šviesos greičiu. Nereikalauja logikos. Atskiedžiama puikiu garso takeliu, sprogimais bei kaskadiniais triukais. TO mes ir susirinkome, į gryno veiksmo misiją.

Tačiau ta misija toli gražu negryna. Scenarijus ryškiai „B“ kategorijos. Su tuščiais romantiniais nukrypimais ir idiotiškais posūkiais į pigių „bojevikų“ pusę. Viskas kažkur jau matyta, sulipdyta iš šimtų mintinai išmoktų filmų. Pasaldinta vyro ir žmonos idiliškais ryšiais. Nuo pigumo gelbsti tie 150 į „Neįmanomą misiją 3“ investuotų milijonų. Tomas Kruzas ir režisierius Džei Džei Abrahamsas dailiai skraidina į orą pinigėlius, čia nieko neprikiši, efektingumo neatimsi. Tačiau įspūdis labai nelygus. Tik kažkas fantastiškai intriguojančio, tuoj seka nuobodžiai žiovaujantys dalykėliai. Filmas banguoja. „Serialinė“ Abrahamso prigimtis išsišovinėja kas dešimtą minutę. Režisieriaus garbės sąraše garsūs „Slaptosios agentės“ bei „Dingę“ serialai. Todėl montažas ir mąstymas taip pat kai kur serialinis.

Keista, bet net chameleoniškasis Filipas Seimuras Hofmanas nesublizga. Statistinis blogietis. Nesublizga ir pats filmas, palikdamas dvejopą įspūdį. Jis kaip ir yra, bet jo lyg ir nėra.

Pabaigoje grįžkime prie NU – SI – BO – DO. „Misija neįmanoma 3“ JAV žiūrovų nenustebino – per dvi savaites tik 84 milijonai dolerių. Tiesa, 70 milijonų Europoje neleis Kruzo išbraukti iš sėkmingiausiųjų aktorių dešimtuko. Bet Tomui reikia kažko daugiau. Kad staiga netaptų kino industrijos praeitimi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų