„Miško burtai“ į Žemaitijos mišką pritraukė rekordinį dalyvių skaičių

Savaitgalį Žemaitijos nacionaliniame parke vyko nemokamas teatralizuotas festivalis visai šeimai „Miško burtai“. Šalia Platelių ežero plytinčiame Plokštinės miške su atvykusiais vaikais ir jų tėveliais žaidė legendų herojai. Laumės ir kaukai kvietė pažinti gamtoje slypinčią magiją ir stebuklus. Susirinko gausus dalyvių būrys – beveik 1100, iš jų – daugiau nei 600 vaikų. Festivalis vyksta jau ketvirtą kartą. Šiemet jis dalyvių skaičiumi gausiausias.

„Vienintelis toks Lietuvoje. Taip būtų galima apibūdinti renginį „Miško burtai“, kuriame susipina turtingas mūsų kultūrinis paveldas ir subtilūs gamtos kerai. Su legendų herojais žaisdami vaikai geriau įsimena istorijas ar faktus apie juos supančią aplinką. O patiriant neeilinį nuotykį gamtoje, teigiamas emocijas – ugdoma meilė gamtai. Taip smagus laikas gamtoje ateityje virs jos globa. Tai mums, gamtininkams, svarbiausia“, – apie renginį pasakojo jo koordinatorė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Kamilė Breimelytė-Grajauskienė.

Vaikus džiugino veiklų įvairovė – nuo miško, šikšnosparnių pažinimo, gamtos žaidimų ir lobių iki kaukų lazdų, smilkalų, paukščių gamybos, kaukų namelių statybos, griaustinio muzikos, išskirtinio žygio į slėpiningąjį Plokštinės rezervatą. Programoje aktyviai dalyvauja ne tik gamtininkai, bet ir vietos bendruomenė – veiklas vaikams siūlė ir savanoriai iš Liepijų mokyklos, Platelių meno mokyklos, Valstybinių miškų urėdijos Telšių regioninio padalinio, Telšių skautai, smulkieji vietos amatininkai ir verslininkai.

„Renginys – vienintelė proga metuose susitikti su kaukų karaliumi. Jis su savo magiškų būtybių svita išlenda iš savo namų saugomose „Natura2000“ teritorijose tam, kad pabendrautų su vaikais prieš gilųjį miegą, parodytų jiems gamtos burtus, sudomintų gamtoje vykstančiais dalykais“, – pasakojo Žemaitijos nacionalinio parko direktorius Ramūnas Lydis.

Pažintį pratęsti siūlo devynių objektų maršrute

Burtų kupiną patirtį organizatoriai ragina sustiprinti ir po festivalio savarankiškai keliaujant po magiškas Žemaitijos vietas. Jų skaičius, kaip priklauso, magiškas – devynios.

„Žemaitijos nacionaliniame parke ko ne už kiekvieno akmens, salos ar pelkės slypi legenda. Na, o ruduo prideda toms vietoms stebuklingumo savo spalvų įvairove, rūkais, vėjyje besiplaikstančiais voratinkliais. Pasiimkite termosą arbatos, šiltai apsirenkite ir mėgaukitės“, – išbandyti magiškos gamtos maršrutą kvietė R. Lydis.

Maršrute – rudeninį gamtos grožį atskleidžiantys pažintiniai takai, trasos, apžvalgos vietos. Parengtu maršrutu siūloma keliauti ir kitomis rudens dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių