Pereiti į pagrindinį turinį

M.Obama Baltuosiuose rūmuose surengė „Tarnaitės“ peržiūrą

2011-09-29 16:45
M.Obama Baltuosiuose rūmuose surengė „Tarnaitės“ peržiūrą
M.Obama Baltuosiuose rūmuose surengė „Tarnaitės“ peržiūrą / Forum Cinemas nuotr.

Pagal pasaulinio garso sulaukusį ir tikrais įvykiais paremtą bestselerį sukurtas to paties pavadinimo filmas „Tarnaitė“ (orig. „The Help“) mėgaujasi išskirtiniu dėmesiu, kuris mažo biudžeto filmams suteikia kur kas didesnį įvertinimą, nei papildomi milijonai filmo gamybai.

Šešių Grammy statulėlių laimėtoja Mary J. Blige, įkvėpta pirminės filmo „Tarnaitė“ peržiūros, sukūrė filmui dainą „The Living Proof“, kuri buvo įtraukta į juostos garso takelį.

Pati dainininkė tvirtina, jog labai vertina šią galimybę daina kreiptis į milijonus pasaulio moterų ir joms padėti. „Aš norėjau būti šio projekto dalimi, nes manau, jog turime įkvėpti viena kitą ir pasakoti tokias istorijas“, - sakė dainininkė Mary J. Blige.

Prieš filmo „Tarnaitė“ žavesį neatsilaikė ir pirmoji JAV dama Michelle Obama. Moteris surengė šios juostos peržiūrą visiems Baltųjų rūmų darbuotojams ir į šią uždarą peržiūrą pakvietė aktores Emmą Stone ir Octavią Spencer.

Įdomu tai, jog rašytojos Kathryn Stockett knygą „Tarnaitė“ publikuoti atsisakė net 60 leidybos kompanijų. Kai galų gale knyga pasiekė lentynas, Jungtinėse Amerikos valstijose ji tapo labiausiai perkamu leidiniu.

Prestižiniame „New York Times“ laikraščio reitinge ši knyga iškart užėmė pirmąją vietą ir bestselerių sąraše išsilaikė net 100 savaičių. Knyga buvo parduota daugiau kaip penkių milijonų kopijų tiražu, o netrukus buvo pradėtą versti į užsienio kalbas ir tapo kino filmu.

Veiksmas vyksta 60-ųjų Jungtinėse Amerikos valstijose. Ambicinga studentė Skiter (akt. Emma Stone) grįžta į  gimtąjį Džeksoną – miestelį, kuriame gyvenimas metų metus teka ta pačia vaga.

Skiter visai nepanaši į savo drauges – mergina svajoja apie rašytojos, kai tuo tarpu jos bendraamžės tik ir klega apie vyrus ir vaikus bei svajoja tapti ištikimomis namų židinio sergėtojomis.

Būdama balta miestelio varna, Skiter vis dažniau pastebi juodaodžių atžvilgiu priešiškai nusitekusius gyventojus, kurių aktyviausia – Skiter draugė ir pirmoji Džeksono dama Hili (akt. Bryce Dallas Howard). Mergina, aktyviai užsiima labdaringa veikla ir renka lėšas badaujantiems Afrikos vaikams, tačiau tuo pat metu engia ir nekenčia savo aplinkoje matomų „spalvotųjų“. Ši poniutė taip įsijautė į miestelio „gelbėtojos“ vaidmenį, jog gyventojus įtikinėja juodaodėms tarnaitėms įrengti atskirus tualetus!

Skiter, drąsi ir geraširdė mergina, ryžtasi Džeksoną sudrebinsiančiam projektui. Skiter gimsta idėja parašyti straipsnių seriją ir ten atvaizduoti juodaodžių tarnaičių gyvenimą: atvirai nupasakoti virėjų, auklių ir namų tvarkytojų nuotykius ir kasdienybę „anapus“ turtuolių namų. Skiter į pagalbą atskuba dvi tarnaitės – geraširdė Eibilin (akt. Viola Davis) ir aštrialiežuvė Mini (akt. Octavia Spencer).

Ryškūs, margaspalviai ir gyvybingi amerikiečių rašytojos Kathryn Stockett romano „Tarnaitė“ herojai persikėlė ir į jos vaikystės draugo, režisieriaus Tate Tayloro filmą. Seni draugai sukūrė rimtą ir, tuo pačiu, žaismingą kūrinį.
Filme akį traukia šeštajam dešimtmečiui būdingi atributai – žavingi pūsti sijonai, aukštai sukeltos šukuosenos, stilingi kadilakai ir ūpą keliantis rokenrolas.

Spalvinga gyvenimiška drama, kartais juokingi ir charizmatiški personažai bei žiupsnelis meilės didžiuosiuose Lietuvos kino ekranuose pasirodys spalio 14 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų