Pereiti į pagrindinį turinį

„Nacionalinės ekspedicijos“ išmintis sugulė į knygą

Praėjusių metų birželį į įspūdingą žygį Nemunu jau antrą kartą leidosi LRT televizijos projekto „Nacionalinė ekspedicija: Nemunu per Lietuvą“ įgula. Po mažiau nei metų ekspedicijos dalyvių įspūdžiai ir žinios sugulė į knygą „Nemunu per Lietuvą“.

V. Skaraičio / BFL nuotr.

„Neturime tokio vieno kelionių vadovo upe. Knygoje ne tik pasakojama apie dvejų metų ekspedicijas, tačiau daug rašoma apie Nemuną, jo geografiją, atsiradimą“, – pasakoja vienas ekspedicijos dalyvių gamtininkas, rašytojas Selemonas Paltanavičius.

Be jo į kelionę Nemunu leidosi ekspedicijos vadovas Alfredas Bumblauskas, etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, žurnalistas Edmundas Jakilaitis, lenktynininkas Benediktas Vanagas, atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras bei Arūnas Valinskas jaunesnysis.

„Viskas gyvenime yra paprasta, kol nepasirausi giliau“, – sako S. Paltanavičius, pripažįstantis, kad ir pats sužinojo daug naujo.

Knygą „Nacionalinė ekspedicija. Nemunu per Lietuvą“ sudaro trys dalys: „Nemunas“, „Nemuno ir apylinkių gyventojai“ bei „Senosios kelionės Nemunu“.

Plačiau – laidos reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų