Nenusibostantis gyvenimas ant bangų

Garsėja savo paplūdimiais

Trokštantys daug žalumos atvykę į Fuerteventūrą gali ir nusivilti. Tačiau svajojantiems apie didelius, ilgus paplūdimius šios Kanarų salos iš sąrašo mesti nederėtų. Ką jau kalbėti apie vandens sporto aistruolius. Paklausius pasakojimų, atrodo, kad visa sala tam ir skirta.
Kosta Kalmos miestelis vienas ramesnių, bet ir čia norintiems pavakaroti ar pašokti yra kur išeiti: barai, kavinės, pora šokių klubų.
Paklaustas, ar jaučiasi laimingas būdamas toli nuo draugų, šeimos, nors kasdien gali užsiimti mėgstama veikla, Domas neslėpė. "Čia man iki pilnos laimės trūksta tik mylimo žmogaus šalia. Bet ji netrukus bus čia", – besišypsančiomis akimis apie ilgametę mylimąją Rasą, rudenį tapusią jo žmona, kalbėjo banglentininkas. Ir pasidžiaugė, kad saloje dažnai sulaukia svečių iš Lietuvos – draugų, šeimos narių, pažįstamų.

Kursai – ir žinomiems žmonėms

Ir ne tik. Banglenčių instruktorius bei pačią Fuerteventūrą jau spėjo pamėgti ir žinomi mūsų šalies žmonės. Perkąsti banglenčių sportą mėgino kaip tik šiuo metu ten žiemojantis dailininkas, televizijos laidų vedėjas, daugeliui pažįstamas kaip realybės šou "Robinzonai" nugalėtojas, Rimas Valeikis, ir jam pavyko.

Choreografijos triukus ant lentos bandė Jurijus Smoriginas, pamėginti skrosti bangas neatsisakė ir dizainerė Eglė Žiemytė, nebe pirmus metus žiemos sezoną Fuerteventūroje leidžiantys žurnalo "Panelė" vyriausioji redaktorė Jurga Baltrukonytė ir fotografas Algis Kriščiūnas.
"Aš nežinau, kas yra atostogos, nes užsiimu mėgstama veikla – piešimu, kūryba. Taigi neatostogauju niekada arba atostogauju visada. Būtent taip pasakytų visada tik teigiamus dalykus pastebinti mano knygelės herojė Una", – žaismingai į klausimą apie darbus ir atostogas tiesiai iš Fuerteventūros atsakė R.Valeikis.

Nežinantiems, kas yra Una, paaiškiname, kad visai neseniai knygynuose pasirodė R.Valeikio knygutė vaikams "Una mato taip!", kurioje, pasak autoriaus, kalbama apie tai, kad mūsų požiūris konstruoja pasaulį: jis tampa toks, kokį jį matome.

Svarbu turėti gerą trenerį

Garsusis robinzonas su šeima – žmona Agne ir sūnumi Pauliumi – į Fuerteventūrą išvyko dar prieš Kalėdas ir bus ten iki vasario. Ką jie ten veikia?

"Būdamas Fuerteventūroje atostogauju taip pat, kaip ir gyvendamas Vilniuje, – sportuoju ir piešiu. Vilniuje su sūnumi lankome gimnastiką, kartais su žmona nueinu į jogą, o čia plaukiojame baseine ir užsiimame banglenčių sportu", – sakė nebe pirmą kartą saloje viešintis dailininkas.

Fuerteventūroje, be banglenčių, galima užsiimti ir kitu vandens sportu. Kodėl patraukė būtent šis? "Prieš trejus metus, kai Fuerteventūroje lankėmės pirmą kartą, mėginau ir jėgos aitvarus. Prisimenu, susipainiojau tose virvėse ir galvojau: ką aš čia darau, geriau jau papieščiau. O banglentę pasiimi ir plauki. Žinoma, jei turi gerą trenerį", – pasakojo Rimas ir užsiminė apie pažintį su pusbroliais Pešteniais.
Nuo tada, pasak jo, nebereikia sukti galvos, kur gauti banglentę, kur geros bangos. "Visai nesinori sukti galvos ir ieškoti naujovių. Pešteniai pasako, kur ir kada reikia nuvažiuoti, tai jų ir klausau. Kartą šovė į galvą mintis pasurfinti. Nuvažiavau į vieną paplūdimių, kuriame buvau įpratęs plaukioti. Stoviu su lenta vienas vienišas, bangos milžiniškos, daužosi į uolas, aplink žmonių nėra, tik žuvėdros klykauja. Teko apsisukti ir grįžti", – prisiminimais dalijosi R.Valeikis.

Turtų dirbdamas Fuerteventūroje gal ir nesusikrausi. Tačiau pusbrolių Peštenių teigimu, čia gyvenimas teka kita vaga. Leidžiant dienas vandenyje, kai virš galvos šviečia saulė, ant kranto pasitinka smėlis, materialūs dalykai nuvertėja, poreikiai sumažėja, o štai vidinės laimės – nors semte semk.


 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių