Nidos meno kolonijoje – 13 menininkų iš viso pasaulio

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Nidos meno kolonija kviečia šeštadienį 16–20 val. į atviras menininkų studijas ir susipažinti su su M.A.R.I.N. projektu.

Nidoje sukurtus kūrinius – videofilmus, tapybą, fotografijas, instaliacijas ir kita bei procesus pristatys 13 menininkų iš viso pasaulio.

Savo studijas atvers ir kūrinius rodys ilgalaikiai menininkai-rezidentai viešėję Nidoje nuo vieno iki dviejų mėnesių. Tai Bart Groenendaal (Nyderlandai), Daniel Toca (Meksika), Eglė Budvytytė ir Goda Budvytytė (Nyderlandai, Lietuva), Rudolfas Levulis ir Paulius Mazūras (Lietuva) bei Vilmantas Marcinkevičius (Lietuva).

Taip pat savo kūrinius pristatys kolonijoje viešinti trumpalaikė M.A.R.I.N. rezidencija su tema „Kartografija ir kasdienybė Baltijos jūroje“.

M.A.R.I.N. – tai keliaujanti rezidencijų programa menininkams, dirbantiems su mokslu ir menu jūroje bei pakrantėse.

Rugpjūtį praleidę Norvegijos ir Švedijos pakrantėse, Nidoje projektus apie kartografiją ir ekologiją pristatys menininkai Kelly Andres (Kanada), Karla Brunet (Brazilija), Niki Passath (Austrija), Mirae Rosner (Kanada), Jesse Scott (Kanada) ir rezidencijos iniciatorius Tapio Mäkelä (Suomija). Daugiau apie projektą – www.marin.cc.

Po atvirų studijų organizatoriai kviečia į 21–02 val. vyksiantį paskutinį šiais metais naktinį „Neringa FM Beachball cup“ tinklinio turnyrą ant jūros kranto ir „Beach Party“ su radijo stotimi „Neringa FM“ (prie Nidos centrinės gelbėjimo stoties).

Nidos meno kolonija yra naujas VDA padalinys, ištisus metus organizuojantis ir priimantis meno, kultūros bei edukacijos renginius. Kolonijoje veikia tarptautinė menininkų rezidencijų programa, kurioje dailininkai, kuratoriai, tyrėjai, dizaineriai ir architektai dirba ir gyvena nuo vieno iki keturių mėnesių. Artimiausias rezidencijų paraiškų terminas – spalio 15 d. Laukiami norintys reziduoti Nidoje 2012 m. vasario – gegužės mėnesiais. Daugiau informacijos – www.nidacolony.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių