Pereiti į pagrindinį turinį

Nidos moterys – fotografijose

2008-03-28 09:00

Nidos moterys – fotografijose

Iki balandžio Nidos „Agilos” turizmo informacijos ir kultūros centre pristatomas fotomenininko Ado Sendrausko 26 fotografijų ciklas „Neringos moterys“.

„Man labai patinka moterys. Ir Nida traukia”, – taip trumpai apie parodos priešistorę kalbėjo autorius, palangiškis A.Sendrauskas, ne kartą viešai išpažinęs savo meilę Nidai, į kurios rudeninius fotografų seminarus atvažiuoja jau vienuolika metų. Šių seminarų metu jis fotografuoja ne tik nerijos kraštovaizdį, bet ir čia gyvenančius žmones.

Moteris, anot A.Sendrausko, fotografuoti nėra taip paprasta, nes pirmoji reakcija, kurią išgirsta fotografas, būna: „Ne, aš nefotogeniška, negražiai išeisiu“.

Todėl patys įdomiausi ir pačiam autoriui, ir žiūrovui darbai, kuriuose pavykta ne „gražiai“ nufotografuoti, o prasismelkti į fotografijų herojų vidų, parodyti žmones ir jiems patiems netikėtais rakursais. Tokie yra Tomo Mano memorialinio muziejaus direktorės Vitalijos Jonušienės, tautodailininkės Virginijos Mizgirienės, poetės Daivos Molytės-Lukauskienės, Preilos – Pervalkos seniūnės Editos Radzevičienės fotoportretai.

Atsitiktinai ar ne, tačiau į A.Sendrausko fotoobjektyvą yra pakliuvę daugelis Neringoje gyvenančių ir kuriančių moterų, kurias autorius, regis, supranta iš pusės žvilgsnio. Pastaruosius portretus atsveria paprastų nidiškių ir preiliškių, ypač šeimyniniai portretai, iš kurių sklinda daug šilumos („Lange“, „Preiliškiai Lakavičiai“).

„Kiekviena nuotrauka turi savo istoriją“, – sakė fotografas, iš savo archyvo parodai atrinkęs, jo galva, labiausiai pavykusias spalvotas Neringos moterų fotonuotraukas. Jis norėtų pradėtą darbą tęsti ir kolekciją išauginti iki knygos. Taip nutiko fotografuojant Nidos vidurinės mokyklos vaikus, kurių fotonuotraukų ciklas tapo knygos „Veidai ir pasaulis“ pagrindu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų