Operos ir baleto teatras skelbia užbaigęs pertvarką

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) skelbia atnaujinęs organizacinę struktūrą ir taip užbaigęs rugsėjį pradėtą pertvarką.

LNOBT nurodo, jog nuo sausio pirmosios įsigaliojus naujai struktūrai, nebeliko Muzikos vadovo pareigybės – ją užėmęs Robertas Šervenikas nuo šiol dirbs teatro dirigentu. Įsteigta nauja Režisūros tarnyba, kuriai vadovauja Gediminas Šeduikis, o italas Sesto Quatrini (Sestas Kvatrinis) tapo teatro Operos meno vadovu.

Pats teatro valdymas padalintas į keturis departamentus, kurie tiesiogiai pavaldūs generaliniam direktoriui. Kiekviename jų sutelktos susijusios funkcijos.

Meninės veiklos departamentas atsakingas už spektaklio vizijos įgyvendinimą scenoje. Scenos technikos eksploatavimo ir aptarnavimo departamentas atsakingas už kostiumų, dekoracijų gamybą, spektaklių aptarnavimą ir eksploatavimą. Atsižvelgiant į šiuolaikinius reikalavimus bei tarptautinę patirtį, stiprinama pardavimų bei reklamos grandis, įsteigiant Rinkodaros departamentą. Personalo valdymas, viešieji pirkimai, techninė pastato priežiūra sutelkiama į Žmogiškųjų išteklių ir bendrųjų reikalų departamento atsakomybę.

LNOBT departamentams vadovauja trys direktoriaus Jono Sakalausko nauji pavaduotojai: Jurgita Skiotytė vadovauja Meninės veiklos, Julijus Grickevičius – Rinkodaros, Inga Navickienė - Žmogiškųjų išteklių ir bendrųjų reikalų departamentui.

Scenos technikos eksploatavimo ir aptarnavimo departamentui vadovauja Viktoras Vyskupaitis.

Pasak LNOBT direktoriaus Jono Sakalausko, pokyčiai orientuoti į teatro vadovų grandies stiprinimą, aiškesnį pareigų ir atsakomybių pasidalijimą. Anot jo, pokyčius diktavo ir „kylantys reikalavimai nacionalinės kultūros įstaigos reklamos, rinkodaros projektų ir personalo valdymo sritims“.

„Tuo tarpu teatro meno kolektyvuose pasikeitimų nedaug ir jais siekiama užtikrinti aukštesnę spektaklių meninę kokybę“, – teigia J. Sakalauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių