Pereiti į pagrindinį turinį

„Pasaka apie Babarą“ virto muzikiniu spektakliu vaikams

2011-04-22 02:46
„Pasaka apie Babarą“ virto muzikiniu spektakliu vaikams
„Pasaka apie Babarą“ virto muzikiniu spektakliu vaikams

Šeštadienį Klaipėdos muzikinis teatras savo Kolonų salėje parodys premjerinį spektaklį vaikams „Drambliuko Babaro istorija“.

Tai prancūzų kompozitoriaus Franciso Poulenco vienos dalies muzikinė pasaka pagal kito prancūzo – Jeano de Brunhoffo knygelę „Pasaka apie Babarą“.

Viskas prasidėjo nuo to, kad Cecile de Brunhoff (1903–2003) vakarais ėmė pasakoti dviems vyresniesiems savo sūnums apie mažą drambliuką, kuris atsikraustė į didelį miestą, norėdamas pabėgti nuo medžiotojo, nušovusio jo mamą. J. de Brunhoffas (1899–1937) susižavėjo šiuo pasakojimu ne mažiau kaip jo vaikai. Jis pynė ir plėtojo istoriją, toliau sugalvodamas naujus personažus ir pavadindamas drambliuką Babaru. Galų gale šį pasakojimą jis užrašė ir iliustravo. Taip 1931 m. pasirodė pirmoji knygelė apie Babarą, pavadinta „Pasaka apie Babarą“. Pagal ją garsus prancūzų kompozitorius F.Poulencas (1899–1963) sukūrė muzikinį kūrinį.

Teigiama, kad kas ketvirtas prancūzas pažįsta mažąjį drambliuką žaliu kostiumu, priklausantį ne tik vaikystės pasauliui, bet ir esantį prancūzų kultūros dalimi.

Klaipėdiečiai „Drambliuko Babaro istoriją“ Lietuvos uostamiesčio vaikams papasakos balandžio 23 d. 15 val. Klaipėdos muzikinio teatro Kolonų salėje (Danės g. 19).

Kameriniame spektaklyje vaidina, groja ir dainuoja teatro solistai Aurelija Dovydaitienė,  Šarūnas Juškevičius, Stanislovas Rezgevičius, Jūratė Gedminienė ir Reda Jucevičienė. Jį režisavo Rima Sasnauskaitė, dailininkė – Jolanta Rimkutė.

Bilietai – po 15 litų. Jei jų neliks, neverta nusiminti – spektaklis vėl bus rodomas gegužės 7 ir 8 dienomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų