Pereiti į pagrindinį turinį

Prasidėjo Bistrampolio festivalis

Prasidėjo Bistrampolio festivalis
Prasidėjo Bistrampolio festivalis / Gintaro Lukoševičiaus (BFL) nuotr.

Devintus metus Bistrampolio dvare vykstantis muzikos, dainos ir žodžio festivalis atgaivina laikus, kai dvaruose puoselėtos Lietuvos kultūros tradicijos.

Festivalį atidarė jungtinis Mstislavo Rostropovičiaus ir Vokietijos Kioler-Osbar fondų koncertas, kuriame kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru grojo geriausi Lietuvos ir Vokietijos jaunieji talentai.

Idėja prikelti iš XIX a. paveldėtus rūmus prasidėjo nuo koncerto, išaugusio į devintus metus besitęsiantį muzikos, dainos ir žodžio festivalį. Jam tapti žinomam ir profesionaliam padeda bendradarbiavimas su Vilniaus Kristupo festivalio organizatoriais.

„Nuostabių koncertų čia bus. Pavyzdžiui, atvyksta Austrijos vyrų oktetas, kuris Kinijoje iš 300 ansamblių laimėjo pirmą vietą. Norime, kad būtų pats geriausias produktas, jokių nuolaidų, kad čia yra ne Vilnius“, – sako Donatas Katkus, Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas.

Šių metų festivalyje koncertų bus mažiau, tačiau jie skirti įvairiausiam muzikiniam   skoniui ir amžiui – koncertuos Lietuvos ir užsienio atlikėjai, bus rodomi spektakliai, kino filmai.

„Pernai turėjome 21 koncertą, nutarėm, kad nereikėtų šitiek   daryti. Pamatėm, kad nukenčia žiūrovas, nes tada jis turi pasirinkti, į kurį [eiti], o visi koncertai tikrai labai aukšto lygio“, – teigia   festivalio organizatorė Jūratė Kavaliauskienė.

Festivalis truks visą vasarą, o jį baigs solisto Virgilijaus Noreikos koncertas rugpjūčio pabaigoje.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų