Pereiti į pagrindinį turinį

Prekybos centrai ir radijo stotys prisijungs giedant himną

2009-07-05 13:40
Prekybos centrai ir radijo stotys prisijungs giedant himną
Prekybos centrai ir radijo stotys prisijungs giedant himną / Kęstučio Cemnolonskio nuotr. Paminklas V. Kudirkai Vilniuje

Liepos 5-ąją, karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, 21 val. „Tautiška giesmė“ skambės prekybos centruose „Maxima“ ir „Rimi“, o taip pat radijo stočių „Radiocentras“, M1, „M1 Plius“, „Lietus“ ir „Power Hit Radio“ eteriuose. Taip jie prisijungs prie istorinės pilietinės iniciatyvos apjuosti pasaulį „Tautiška giesme“. „Tūkstantmečio odisėjos“ pakviesti pirmą kartą istorijoje vienos tautos žmonės vienu metu visame pasaulyje giedos savo valstybės himną, pranešdami apie Lietuvos vardo tūkstantmetį.

„Maxima LT“ Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė mano, kad tokia akcija žadina lietuvių tautos patriotinius jausmus ir savimonę, vienija mūsų tautiečius, pasklidusius po visą pasaulį. „Tai puiki proga kiekvienam lietuviui stabtelėti ir susimąstyti apie savo kilmę, šaknis prisiminti, kas esi“, - įsitikinusi L.Muižienė. Akcijos metu „Tautiška giesmė“ skambės per vietinį prekybos tinklo radiją ir suteiks galimybę prisijungti prie himno giedojimo 85-kiose šio prekybos centro parduotuvėse visoje Lietuvoje.

„Klausimo prisijungti ar neprisijungti prie akcijos mums tikrai nekilo, - sako ir „Rimi Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė. - Negalime likti tokio istorinio įvykio nuošalyje. Tikimės, jog tiek mūsų darbuotojai, tiek lankytojai taip pat entuziastingai sutiks šią žinią ir prisijungs prie giedančiųjų „Tautiškąją giesmę“ visame pasaulyje.“

Šuo metu minėtuose prekybos centruose galima išgirsti „Tautiškos giesmės“ garso klipus, kviečiančius burtis bendrai giesmei, o liepos 5 d. 21 valandą prekybos tinkluose kaip ir visoje Lietuvoje bei užsienio lietuvių bendruomenėse skambės Lietuvos himnas.

Giedoti „Tautišką giesmę“ kartu su viso pasaulio lietuviais rengiasi ir Lietuvos miestų ir kaimų žmonės iš 53 savivaldybių, daugiau kaip 40 lietuvių bendruomenių užsienyje, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) įmonės, žymiausi mūsų šalies kultūros atstovai, muzikantai ir sportininkai, Dainų šventės dalyviai.

Kamerų užfiksuoti Lietuvos himno giedojimo įvairiose šalyse vaizdai bus sudėti į vieną vaizdo kūrinį, kuris bus išplatintas visame pasaulyje ir liepos 6 d. transliuojamas per TV3.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų