Pereiti į pagrindinį turinį

Pribloškiantis triukas: akrobatas perėjo lynu virš Niagaros krioklio

2012-06-16 16:52
Pribloškiantis triukas: akrobatas perėjo lynu virš Niagaros krioklio Pribloškiantis triukas: akrobatas perėjo lynu virš Niagaros krioklio Pribloškiantis triukas: akrobatas perėjo lynu virš Niagaros krioklio Pribloškiantis triukas: akrobatas perėjo lynu virš Niagaros krioklio Pribloškiantis triukas: akrobatas perėjo lynu virš Niagaros krioklio Pribloškiantis triukas: akrobatas perėjo lynu virš Niagaros krioklio Pribloškiantis triukas: akrobatas perėjo lynu virš Niagaros krioklio

Garsusis akrobatas Nikas Wallenda penktadienį tapo žmogumi, kuris pirmasis per daugiau nei šimtmetį perėjo lynu, ištemptu virš Niagaros krioklio, nepabūgęs vėjo ir tykštančių purslų.

Dešimtys tūkstančių žiūrovų susirinko JAV ir Kanados pusėje stebėti, kaip 33 metų N.Wallenda atlieka mirtinai pavojingą triuką.

N.Wallenda ėjo lynu, ištemptu 60 metrų aukštyje virš didžiausio Šiaurės Amerikos krioklio ruožo, kurio dar niekada nebuvo įveikę lyno akrobatai.

Jis užtruko 25 minutes, nors buvo prognozuojama, kad šis žygis truks 35-40 minučių. N.Wallenda nušoko nuo lyno Kanados pusėje 22 val. 40 min. vietos (šeštadienį 5 val. 20 min. Lietuvos) laiku.

Šį triuką tiesiogiai transliavo JAV televizija ABC su penkių sekundžių vėlavimu.

Balansuodamas ilga kartimi N.Wallenda, kiaurai permerktas purslų, kylančių nuo krioklio, atsargiai žengė ilgu lynu.

Akrobatas turėjo mažytę radijo stotelę ir ausines, todėl galėjo kalbėtis su savo tėvu Terry Trofferiu.

„Dieve, tai neįtikėtina, tai gniaužia kvapą. Iš tiesų jaučiuosi gerai“, - N.Wallenda sakė tuojau po to, kai pradėjo savo žygį. Vėliau jis pranešė, kad labai sušlapo, nelengva kovoti su vėju, o rankos pradeda tirpti.

N.Wallendos tėvas nuolat jį drąsino.

„Tau gerai sekasi. Neskubėk“, - sakė T.Trofferis, kuris, kaip nurodė ABC, taip pat buvo šio renginio saugumo koordinatorius.

Minia pradėjo šėlti, kai N.Wallenda pasiekė Kanados pusę.

Tebebūdamas ant lyno, N.Wallenda trumpam priklaupė ant kelio ir pamojavo džiūgaujantiems žiūrovams.

Per šį žygį N.Wallenda buvo prisirišęs apsauginiu lynu, kuris turėjo apsaugoti nuo kritimo į krioklį, jeigu akrobatas būtų paslydęs. Bet jeigu jis būtų pametęs balansavimo kartį, akrobatą būtų tekę gelbėti.

Pasiekęs Kanados pusę, N.Wallenda paskambino mobiliuoju telefonu savo senelei.

„Labas, Oma, myliu tave“, - sakė jis. Akrobatas teigė pažadėjęs jai paskambinti kai tiks baigs savo žygį, nes ji negalėjo būti prie krioklio.

Vienas ABC žurnalistas paklausė akrobato, kokia buvo didžiausia staigmena atliekant šį triuką.

„Be abejo, vėjas“, - atsakė jis.

N.Wallenda sakė ABC, kad vėliau planuoja pereiti lynu, nutiestu skersai Didžiojo kanjono.

Šis akrobatinis pasiekimas dar labiau padidino garsios Wallendų šeimos šlovę. Ši lyno akrobatų giminė stebino žiūrovus visame pasaulyje triukais, atliekamais svaiginančiame aukštyje.

Ji pirmiausiai išgarsėjo 1978 metais, kai buvo sukurtas populiarus televizijos filmas „Didieji Valendos“.

Bet kokie mėginimai pereiti Niagaros krioklį griežtai draudžiami, tačiau N.Wallendai, kilusiam iš senos lyno akrobatų ir cirko artistų giminės, buvo padaryta išimtis.

XIX amžiuje, prieš uždraudžiant tokius triukus, 14 drąsuolių mėgino pereiti virš Niagaros krioklio ištemptais lynais, o kai kuriems iš jų tai pavyko. Tačiau visi ankstesni mėginimai buvo atliekami daug ramesnėje krioklio dalyje.

N.Wallendos žygį taip pat stebėjo trys jo vaikai - 9, 11 ir 14 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų