Pereiti į pagrindinį turinį

Pristatytas Lietuvos paviljonas Venecijos bienalėje

2017-04-11 18:14
BNS inf.

Antradienį Šiuolaikiniame meno centre (ŠMC) Vilniuje pristatytas Lietuvos paviljonas 57-ojoje Venecijos bienalėje.

Andrej Vasilenko nuotr.

Vienoje garsiausių pasaulinių bienalių Lietuvai šiemet atstovaus Žilvino Landzbergo instaliacija „R“, atverianti hipnotizuojančias tikroves, kuriose šiaurietiški peizažai ir vaizdiniai susijungia su venecijietiška balto kubo erdve.

„R – tai ryšys, regimybė, ramybė, raktas, radis, renis, refleksija, realybė, reikšmė ir rimas. RA – kaip astronomijoje, mitologijoje, medicinoje, chemijoje, muzikoje, jūreivystėje ir kitur. R yra kompleksiškiausia abėcėlės raidė, aprėpianti platų geometrinių figūrų bei reikšmių spektrą ir tįstanti racionalumo ir fantazijos ribomis“, – teigiama ŠMC pranešime.

Anot jo, R yra būdingas Ž.Landzbergo meninės praktikos elementas, kur R yra erdvė ir objektas, veikėjas, raidė, ženklas ir portalas. Ž.Landzbergo instaliacijos įgyja fizinį ir jutiminį kūną, jose pasitelkiama pasakos struktūra, kurioje archetipiniai elementai, socialinės refleksijos ir asmeninės įžvalgos susipina į fantastinius erdvinius pasakojimus.

Venecijos bienalė, arba šiuolaikinio meno paroda, rengiama neporiniais metais, tai originali bienalė, pagal kurios modelį bienalės sukurtos visame likusiame pasaulyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų