Savaitgalį – lingvistų rengiamas nemokamas muzikos festivalis

  • Teksto dydis:

Liepos 30–rugpjūčio 6 d. Salų dvare (Salų miestelis, Rokiškio raj.) keturioliktus metus iš eilės vyks tarptautinė Salų kalbotyros vasaros mokykla ir konferencija. Tuo pat metu rengiamas ir Salų muzikos festivalis, kuris tapo laukiamu įvykiu ne tik mokyklos dalyviams, vietos gyventojams, bet ir svečiams iš viso regiono.

Salų dvare asociacijos „Academia Salensis“ rengiamas Salų muzikos festivalis kiekvienas metais auga ir kviečia į nemokamus renginius. Festivalio lankytojai galės mėgautis klasikinės, šiuolaikinės muzikos koncertais, be to, kaip ir kiekvienais metais, organizatoriai paruošė naujovę – Afrikos būgnų koncertą, prieš kurį bus surengtos Afrikos šokių ir būgnų pamokos.

Šio festivalio išskirtinė staigmena, daugelio festivalio nuolatinių lankytojų slapta svajonė, kuri neabejotinai sutrauks labai didelį susidomėjusių žmonių ratą, – Keistuolių teatro spektaklis „Kai aš mažas buvau“. Prieš kelerius metus miestelio gyventojai nebūtų patikėję, kad į jų Salas šimtus žmonių pritrauks įspūdingas orkestro pasirodymas (2016 m. festivalis), o šiemet jie galės mėgautis dar vienu svajonės išsipildymu.

Salų muzikos festivalį pradės Pasvalio mišrus choras „Cantinum Novum“ ir Lietuvos edukologijos universiteto choras „Ave Vita“. Čia taip pat koncertuos Kauno styginių kvartetas ir Martynas Beinaris, įsikurs Afrikos būgnai su Gediminu Mačiulskiu ir Ieva Žygaite, svečiuosis Chrisas Ruebensas su savo projektu „Gyvenimas kaip filmas“.

Lietuvos kultūros tarybos remiamo Salų muzikos festivalio visi renginiai nemokami.

Šis festivalis išaugo kaip Salų miestelyje rengiamos tarptautinės kalbotyros vasaros mokyklos dalis. Lingvistus iš viso pasaulio suburianti mokykla rengiama nuo 2004 m. Kasmet čia paskaitas skaito žinomi šiuolaikinių lingvistikos mokyklų – gramatinės ir leksinės tipologijos, kognityvinės lingvistikos, priklausomybių, generatyvinės, funkcinės diskursinės gramatikos, arealinės lingvistikos – atstovai iš įvairių šalių. Mokyklos tikslas – supažindinti Lietuvos mokslininkus su aktualiais šiuolaikinės kalbotyros klausimais, įtraukti lietuvių kalbos duomenis į naujausių lingvistinių teorijų lauką, užmegzti ir palaikyti Lietuvos ir užsienio kalbininkų mokslinį bendradarbiavimą.

Kasmet į vasaros mokyklą susirenka apie 50 dalyvių ir dėstytojų iš įvairių šalių: Lenkijos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Šveicarijos, Rusijos, Danijos, Čekijos, Izraelio, JAV ir kitur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių