Pereiti į pagrindinį turinį

„Skrendanti jūra” – vaikams

2008-03-14 09:00

„Skrendanti jūra” – vaikams

Juodkrantėje, Liudviko Rėzos kultūros centre, pristatyta naujausia juodkrantiškės poetės, Lietuvos rašytojų sąjungos narės Onutės Pučenios eilėraščių knyga „Skrendanti jūra”, kurią autorė paskyrė vaikams.

Gausiai Neringos vaikų piešiniais iliustruotoje knygelėje – 46 eilėraščiai, kurie alsuoja Kuršių nerijos dvasia.

Daug metų Juodkrantės mokykloje lituaniste dirbusi O.Pučenia tiek pat metų yra paskyrusi darbui su jaunaisiais literatais, skatinusi vaikus kurti. Ne kartą poetė yra prasitarusi, kad patyrusiems poetams derėtų dažniau paskaityti vaikų kūrybos, nes jiems į galvą šauna tokių minčių, kokios suaugusį retai aplanko.

Septynių poezijos knygelių, iš kurių keturios skirtos vaikams, autorė prisipažino metams bėgant tampanti vis atsakingesnė: jei seniau per savaitę parašydavo septynis eilėraščius, tai dabar – tik vieną.

Apgaubta savo buvusių mokinių ir juodkrantiškių dėmesio bei šilumos, poetė O.Pučenia po knygelės pristatymo atviravo: „Mane mano poezija pakylėja virš visų ligų ir bėdų“.

„Verslas turi nusilenkti kultūrai“, – taip minėtos knygelės leidimo kaštus padengusios leidybos grupės „Druka“ atstovė Renata Būdvydienė įvardijo susidomėjimą juodkrantiškės kūryba. „Ši knygelė yra išskirtinė, nes O.Pučenia yra vienintelė šalies poetė, rašanti tik marinistine tematika“, – kalbėjo R.Būdvydienė.

Šią vasarą sueis 50 metų, kai O.Pučenia gyvena ir kuria Juodkrantėje, kitąmet – gražus jos gyvenimo 70-metis. Šias sukaktis poetė marinistė norėtų pasitikti dar vienu gražiu sumanymu – išleisti savo eilėraščių, virtusių dainomis, knygelę su melodijomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų