Pereiti į pagrindinį turinį

Suzi Quatro šeima jai pavydėjo, o kaimynai laikė beviltiška

2011-10-07 15:25
Suzi Quatro šeima jai pavydėjo, o kaimynai laikė beviltiška
Suzi Quatro šeima jai pavydėjo, o kaimynai laikė beviltiška / Organizatorių archyvo nuotr.

Gruodžio pabaigoje su Naujametinių koncertų turu Lietuvoje viešėsiančios roko karalienės tėvas iki šiol nesupranta, kodėl iš visų jo talentingų vaikų buvo pasirinkta Suzi, su vyresniąja seserimi Suzi Quatro santykius atnaujino vos prieš kelerius metus, o beviltiška jaunystėje ją laikę kaimynai tik visai neseniai pripažino, jog ji ne tik talentinga, bet ir charizmatiška.

„Tiesa ta, jog jūs visi esate talentingi, bet kodėl prodiuseris pasirinko Siuzi aš net neįsivaizduoju. Be to, aš net nemanau, kad ji yra bent tiek gera vokalistė, kiek yra gitaristė“, – savo vaikams per pirmąsias Kalėdas, kuomet į Londoną išvykusi Siuzi skynėsi kelią į šlovę, kalbėjo Suzi tėtis. „Ji labai prasta, labai prasta. Ir ji tai galėtų pasakyti pati“, – tėvo mintį tuomet palaikė sesuo Patti.

Ir pati Suzi, kuri buvo ketvirtas vaikas iš penkių, sako šeimoje jautusis kaip našlaitė, vaikas, kuris joje visiškai netiko. Panašiai ji jautėsi ir mokykloje. „Dėl to buvo kalta mano išvaizda. Aš buvau žema, putli, bet miela. Net ir tėtis mane dažnai vadindavo „maža riebia dešrele“. Bet aš visada žinojau, jog aš turi muzikinį talentą“, – prisimena Suzi, kuri tai ir laiko viena svarbiausių priežasčių, kodėl ji šeimoje jautėsi kitaip. Jai visi – tiek brolis ir seserys, tiek tėtis – pavydėjo.

„Dabar aš suprantu, jog jis norėjo muzikinės karjeros, svajojo būti žinomas muzikantas, tačiau vietoje to jis dirbo automobilių gamykloje, o su savo grupe grodavo tik vestuvėse ir šokiuose. O man pavyko pasiekti tai, apie ką svajojo jis, nors jo akimis aš net nebuvau to verta“, – teigia S. Quatro.

Suzi Quatro savo muzikinę karjerą pradėjo savo ir seserų įkurtoje grupėje, kur ji grojo bosine gitara – tik ši vieta grupėje jai buvo likusi. Tuomet merginas pastebėjo žinomas prodiuseris Mickie Mostas ir pasiūlė Suzi įrašyti albumą.

Deja, Suzi tuomet suprato, jog pasiūlymas – visai grupei. Apie tai, kad pasiūlymas skirtas vienintelei Suzi, prodiuseris užsiminė tik jos broliui. Pastarasis tai papasakojo visai šeimai išskyrus Suzi. Galiausiai, sužinojusi tiesą, Suzi pradėjo savo bendradarbiavimą su M. Mostu ir taip galutinai sudaužė savo vyresnėlės sesers Patti viltis tapti žvaigžde ir užsitarnavo pastarosios pagiežą.

Suzi Quatro gabumus skeptiškai vertino ir jos kaimynai Detroite. Tačiau vos išleidusi savo pirmąjį hitą „Can the can“, ji jautėsi įrodžiusi ne tik savo kaimynams, bet ir visam Detroitui, jog Suzi nėra beviltiška. Tiesa, pastarieji neskubėjo to pripažinti. Jų širdyse buvo galybė pavydo, pagiežos ir rūstybės.

Skaudus nusivylimas roko karalienės laukė ir namuose. Pirmą kartą iš Londono grįžusi į Detroitą, Siuzi pamatė, jog spintoje nebėra nei vieno jos rūbo, stalčiai ištuštinti, tuščios ir jos kauptų muzikos plokštelių lentynos, o jos vardas nutrintas net nuo dainų tekstų, kuriuos ji parašė dar prieš pradėdama savo muzikinę karjerą.
Ir tik praėjus geram dešimtmečiui nuo kelionės į pasaulinį pripažinimą pradžios, Suzi tėtis pasakė: „Suzi, aš didžiuojuosi tavimi“. Ir tik dabar, perkopusi savo 61-uosius gyvenimo metus, Suzi Quatro sako, jog pagaliau ji nebeturi niekam nieko įrodinėti, puikiai sutaria su visa savo šeima, tarp jų ir seserimi Patti, bei gali gyventi ramų ir taikų gyvenimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų