Pereiti į pagrindinį turinį

„Tamsos baikeris“ – hard rock aleliuja...

2007-03-09 09:00

„Tamsos baikeris“ – hard rock aleliuja...

Režisierius Markas Stivenas Džonsonas ir Holivudo superžvaigždė Nikolas Keidžas ne vieną kartą kliedėjo apie komikso „Tamsos baikeris“ ekranizaciją. Pirmasis po neprastų vidutiniško filmo „Drąsiaširdis“ rezultatų kinuose, antrasis iš meilės motociklui pulte puolė prodiuserius, reikalaudami stambios sumelės juostos gamybai. Pavyko išsireikalauti 120 milijonų JAV dolerių. Daugiausiai – specialiesiems ir kompiuteriniams efektams. Truputėlį – padoriam Keidžo honorarui. Kitoms garsesnėms pavardėms lėšų nebuvo skirta. Tiesa, gražiu biustu akyse ratilus kelia seksualioji Eva Mendes. Amžinai perspektyvi romantiškų komedijų viešnia...

Beje, kai kuriuos siužeto momentus į scenarijų įrašė pats Nikolas Keidžas. Iš meilės istorijai apie liepsnojantį vaiduoklį ant plieninio žirgo.

Meilė iš tikrųjų didelė. Tai labai juntama ekrane. Ir tai stumia „Tamsos baikerį“ į gero pramoginio filmo šviesą. Veikėjai ir atmosfera nužengę tiesiai iš sunkiojo roko grupės „Iron Maiden“ plakatų bei vaizdo klipų. Metalistinė stilistika. Apranga, atmosfera, muzika. Tiems, kas dievina sunkesnę muziką ir motociklus, šis filmas – absoliuti palaima, nepaklūstanti jokiems kino kritikų išsišokimams. Nereikia „Lordi“ koncerto, viskas yra „Tamsos baikeryje“. Ilgas, efektingas „metalo“ vaizdo klipas.

Stingdančiai nustebina veiksmo atkarpėlės. Iš ugnies išnyrantis pusiau žmogaus, pusiau vaiduoklio siluetas ant staugiančio dvie-jų ratų drakono. Vau, jėgų jėgelė. O mūsų herojaus amunicija daug šiurpesnė nei kokių iksmenų. Šiurpulinga mistika. Beje, šauniai persiplakanti su rokerišku humorėliu. Juokeliai ne patys išradingiausi, tačiau į temą pataiko ir prablaško.

Keidžas – beveik pavyzdinis. Stengiasi dėl pamėgto vaikystės herojaus, bando reabilituotis po beviltiško „Karklų žmogaus“.

Tai tiek ditirambų „Tamsos baikeriui“. Šviesioji pusė baigėsi.

Prasideda tamsioji. Deja, daug ryškesnė. Atrodo, M.S.Džonsonas vis dar gyvena pirmapradžiu komiksų ekranizavimu. Bet nuo pirmųjų bandymų nubyrėjo nemažai smėlio. Publika prarijo ne vieną „Pragaro vaikio“ ar „Betmeno. Pradžia“ tipo pusiau šedevrą, kurie neatpažįstamai pakeitė žanrą ir labai aukštai iškėlė reikalavimų naujam filmui kartelę. „Tamsos baikeris“ per daug susidėvėjęs, kad ją peršoktų. Ant seno motociklo toli nenuvažiuosi. Atgyvenę triukai. Ne pirmo šviežumo vaizdo efektai, nesigėdinantys vietomis atrodyti pigiai. Kažkur jau girdėti „bajeriukai“. Naujienų neatrasite net su didinamuoju stiku.

Belieka apsimesti, kad žiūrite kino komiksų eros pradžios tvarinį. Tuomet „Tamsos baikeris“ nušvinta visomis vaivorykštės spalvomis. Kaip senais gerais laikais. Ir tas naivumo prieskonis juostai padėjo per premjerinį savaitgalį surinkti 52 milijonus dolerių. Padėjo ir tam tikras štilis kino pasaulyje visiems laukiant „Oskarų“. „Tamsos baikeris“ šios progos nepraleido. Konkurentų beveik nesulaukė...

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų