Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio Rūtų galerijoje – V.Pinkevičiaus tapybos paroda

2011-04-15 00:15
Uostamiesčio Rūtų galerijoje – V.Pinkevičiaus tapybos paroda
Uostamiesčio Rūtų galerijoje – V.Pinkevičiaus tapybos paroda

Klaipėdiečio tapytojo Vido Pinkevičiaus naujausių paveikslų paroda penktadienį mėnesiui įsikurs uostamiesčio Rūtų galerijoje.

Ekspozicijoje – istorinės, mitologinės tematikos darbai.

61-erių autorius, nors turi freskos ir mozaikos dailininko specialybę, labiau žinomas savo aliejinės tapybos paveikslais ir kaip virtuoziškas piešėjas, nuo 1986-ųjų yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

Jis daugiausia tapo figūromis knibždančias kompozicijas ir peizažus, imponuodamas itin ekspresyvia maniera, formų ir faktūrų „audromis“, spalvų dermėmis.

Vidas Pinkevičius gimė 1949 m. Šiaulių rajono Gruzdžių miestelyje. 1973 m. baigė Vilniaus dailės institutą,  nuo tol gyvena ir kuria Klaipėdoje, dirba Klaipėdos vaikų dailės mokykloje (dabar – Klaipėdos Adomo Brako vaikų dailės mokykla).

Vis dėlto daugiausia savo laiko jis skiria kūrybai savo studijoje. Daug jo paveikslų yra įsigiję kolekcininkai Lietuvoje, JAV, Rusijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Olandijoje. V.Pinkevičius yra surengęs per 40 autorinių parodų Lietuvoje. Taip pat jis yra dalyvavęs keliose tarptautinėse dailės parodose Rusijoje, Švedijoje, JAV.

Naujausių V.Pinkevičiaus paveikslų parodos atidarymas – balandžio 15 d. 17.30 val. Klaipėdos Rūtų galerijoje (Danės g. 9).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų