Pereiti į pagrindinį turinį

Uždraudė specialiai į teatrą kviesto režisieriaus spektaklio premjerą

Uždraudė specialiai į teatrą kviesto režisieriaus spektaklio premjerą
Uždraudė specialiai į teatrą kviesto režisieriaus spektaklio premjerą / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Pirmą kartą Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro meno taryba uždraudė rodyti specialiai į Panevėžį kviesto statyti režisieriaus Rimo Morkūno spektaklį.

Režisierius Rimas Morkūnas dabar gali tik pažiūrėti visą rudenį repetuoto spektaklio vaizdo įrašą, praneša „Panorama“. Šią savaitę turėjusį išvysti dienos šviesą spektaklį pagal prancūzų dramaturgo Jeano Luco Lagarce`o poetinę pjesę „Sėdėjau namie ir laukiau, kol pradės lyti“ teatro meno taryba uždraudė rodyti.

„Jie sakė man subjektyvius argumentus, tai muzikos per daug, tai video per daug – tai subjektyvūs dalykai, kurie priklauso meno dirvonams. Tiktai žiūrovas gali pasakyti, ar tas darbas tikras, ar ne. Jie sako, kad spektaklis neturės komercinės sėkmės. Atsiprašau, ponai, čia ne komercinis teatras, nes valstybė jiems moka pinigus“, – sakė režisierius.

Režisierius sako nesuprantąs, kodėl vadovybė jį kvietusi statyti būtent šio spektaklio, o dabar jį uždraudusi.

Teatro vadovas atmeta pretenzijas ir tikina, kad repetuoti jam buvo sudarytos sąlygos. Mat premjera turėjo pasirodyti rugsėjį, tačiau esą režisierius kažkur dingęs ir teatre pasirodęs tik spalį.  

 „Po pirmos peržiūros buvo daug pastabų, mūsų supratimu, medžiaga yra daug geresnė negu režisierius pateikė medžiagos sprendimo formą, tai, vadinasi, režisieriaus sprendimo klausimas netenkina“, – teigia J. Miltinio dramos teatro direktorius Romualdas Vikšraitis.

„Nesimatė, kad jis turi matymą, kad turi ką pasakyti. Jam buvo duotas ne vienas šansas, mes žiūrėjome, pasakėme pastabas, ko norėtųsi. Pamatėm antrą kartą, kad niekas nepasikeitė“, – pridūrė J. Miltinio dramos teatro meno vadovas Rolandas Atkočiūnas.

Vieni teatro aktoriai palaiko šį sprendimą, kiti sako, kad spektaklis ne prastesnis už kitus, todėl buvo vertas žiūrovų verdikto. Kultūros ministerijos atstovai sako palaikantys teatro vadovų ir meno tarybos sprendimą.

Tačiau teatro vadovai sako dar nežinantys, kas toliau režisuos spektaklį. Pats režisierius tik ministerijai padedant gavo honorarą ir žada bylinėtis, jei spektaklį perimtų meno vadovas Rolandas Atkočiūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų