Indų ploviklis – nepakeičiamas pagalbininkas buityje: naudingų darbų sąrašas

  • Teksto dydis:

Buteliukas indų ploviklio atsiras net tuose namuose, kur stovi indaplovė. Pasirodo, kad ši buitinės chemijos priemonė ne tik plauna indus – ji padeda greitai ir sėkmingai išspręsti ne vieną buityje bei namų ruošoje kilusią problemą.

• Kruopščiai išplauti stacionarų elektrinį smulkintuvą – rimtas iššūkis: smulkios produktų dalelės įlenda į atokiausius kampelius. Vargo nebus, jei į prietaisą įpilsite šilto vandens ir indų ploviklio, nustatysite vidutinį greitį ir įjungsite – muilo tirpalo srovė išplaus visus tarpelius.

• Indų ploviklis geriau nei kai kurie dėmių valikliai kovoja su įvairiomis dėmėmis, net jei jos jau įsisenėjusios. Padažas, vynas, riebalai – ant dėmės užlašinkite kelis lašus priemonės, ją paskirstykite, palaikykite kelias minutes, o paskui drabužį išskalbkite. Ši gudrybė tinka net ploniems, delikatiems audiniams. Beje, indų ploviklis gali pakeisti įprastą skalbimo priemonę – išskalbti drabužiai bus kur kas minkštesni ir švelnesni.

• Ekologiškas indų ploviklis – alternatyva namų augintinio šampūnui. Šilta putų vonia iš šuns gaurų puikiai išplaus riebalus, purvą, dulkes ir bakterijas.

• 2 šaukštai indų ploviklio kibirui vandens – toks tirpalas švariai išplaus medienos plaušo dangą, linoleumu ar keramikos plytelėmis išklotas grindis, pašalins riebalų, smalos, batų tepalo ir kitus pridžiūvusius nešvarumus. Dėmesio: parketui ši priemonė netinka.

• Jei metalo papuošalai, stalo įrankiai prarado spindesį, išmirkykite juos koncentruotoje indų ploviklio vonioje: į dubenį įpilkite šilto vandens, įlašinkite indų ploviklio, tirpalą suplakite, kad gautųsi daug putų, pamerkite gaminius ir po 3–5 min. juos nutrinkite kempinėle. Sunkiai išvalomas vietas ar ten, kur kempinė nepasiekia, patrinkite dantų šepetuku.

• Akinių stiklai nerasos, jei ant jų užlašinsite po kelis lašus indų ploviklio, juo kruopščiai ištepsite abi linzių puses ir, kai priemonė išdžius, minkštu skudurėliu pašalinsite jos likučius, išblizginsite stiklus.

• Jei ruošiate šaltą kompresą, į maišelį su uždaromu slankikliu pripilkite indų ploviklio: žemoje temperatūroje ši priemonė nesukietėja – jos konsistencija primena tirštą gelį, tad kompresą galėsite prispausti prie skaudamos kūno vietos, be to, jis labai ilgai lieka šaltas.

• Jei cypia, girgžda darinėjamos durys, ant vyrių užlašinkite kelis lašus indų ploviklio ir palikite išdžiūti.

• Užsikišo kanalizacija ir laukti pagalbos nėra kada? Į unitazą įpilkite stiklinę indų ploviklio, palaukite 10–20 min. ir nupilkite labai karštu vandeniu.

• Ekologiškas indų ploviklis pasirūpins kambarinių augalų grožiu: stiklinėje vandens išmaišykite kelis šaukštus indų ploviklio, perpilkite į butelį su purkštuku ir naudokite nuo kenkėjų, pavyzdžiui, amarų, erkučių, baltasparnių.

• Kiemo ar gėlyno takelio plytelių tarpuose pridygusioms piktžolėms naikinti naudokite mišinį: šaukštas indų ploviklio, tokio pat kiekio druskos ir 4,5 stiklinės acto. Tirpalą supilkite į purškiklį ir nupurkškite žoles.

• Atsikratyti skruzdėlių padės vienodu kiekiu sumaišytas indų ploviklio ir acto tirpalas – juo išpurkškite skruzdžių takus ir vietas, kur jos lankosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Čia tiesiog perdirbta chemija ir ji nėra kenksminga.

AS manau

AS manau portretas
Tai yra chemija .Ji kenkia sveikatai.Dar sovietmeciu chemijos mokytoja sake;nesidziaugkites Vakaru vokietijos muilais,chemija.Tai nuodai.O tai ir pasitvirtino.Juk nuo piktybinio per diena mirsta daug zmoniu.Skaiciaus nepamenu.Jis prasiskverbia i kuna ir daro savo negera darba.Yra soda ir naudokites ja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių